Üniversitemizin 130. Kuruluş Yıldönümü

Üniversitemiz 130.kuruluş yıldönümünü Ord. Prof. Dr. Reşat Kaynar Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle kutladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Marmara Üniversite’sinin çok dağınık olduğunu ve Maltepe’de Marmarayı görmesi gereken bir yerde olmasına yönelik adımların atıldığını söyledi. Başbakan Üniversitemizle alakalı müjdeyi de konuşmasının arasında verdi. Başbakan Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti. "Marmara Üniversitemiz çok dağınık. Adı Marmara ama Marmarayla ilgisi olmayan yerlerde de üniversitemizin birimleri var. Aslında dört dörtlük Marmarayı görmesi gereken bir yerde olmasına yönelik atılan bir adım var. İnşallah Maltepe’de başlayan süreç silahlı kuvvetlerimizden alınacak yerle birlikte ki yaklaşık zannediyorum 2500 dönüm civarında bir yer olacak."

Marmara Üniversitesi’nin ana gövdesinin çok daha büyük alana ihtiyacı olduğunu belirten başbakan ‘İstanbul’da büyük alan bulmanın zorluğuna dikkat çekerek Maltepe’deki yerin çok güzel olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan üniversitemizin Maltepe’deki yeriyle ilgili temennisini de şu şekilde ifade etti; "İnanıyorum ki Marmara Üniversitesi’ne yakışan bir yer olacak ve orada da Marmara Üniversitesi inşallah bundan sonraki süreci bütün birimleriyle yürütme imkânını yakalayacaktır."