2014 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Ek Yerleştirme ile Kayıt İşlemleri

DGS Ek Yerleştirme ile Kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 10-14 Kasım 2014 tarihleri arasında Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacaktır.

2014 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Ek Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması


DGS öğrencileri için gerekli belgeler;  (DGS öğrencileri Ön kayıt yaptırmayacaklardır.) 

  • -Yerleşme sonuç belgesi,
  • -Lise ve Önlisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ve fotokopisi (Her iki diploma da gereklidir.),
  • -Transkript (Mezun olduğu üniversitesinden onaylı),
  • -Ders içerikleri (Mezun olduğu üniversitesinden onaylı),
  • -3 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bulunmalıdır),
  • -Banka dekontu,  (Birinci öğretim hariç) ücret yatıracaklar listesi için tıklayınız.(Liste kısa süre eklenecektir.)(Öğrenci numarası ile birlikte Denizbank Şubelerine yatırılabilir.)
  • -Liseyi yurt dışında bitirenler için ayrıca Milli Eğitim Bakanlığından (veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden) alınan diploma denklik belgesi,
  • -Askerlik durum belgesi.(Askerlik yaşı gelmiş her erkek öğrenci askerlik durum belgesi getirecektir. Askerlik durum belgesi, e-devlet şifresiyle giriş yapılarak ilgili adresten alınabilir. Buradan alamayanlar askerlik şubelerinden alabilirler.)

 

*Eğitim dili İngilizce, Almanca ve Fransızca (Hazırlık Sınıfı olan) veya %30 İngilizce diploma programlarına kayıt yaptıran öğrenciler, Göztepe Yerleşkesi Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacak olan “yabancı dil yeterlik sınavına” girmeleri zorundadırlar. Sınav tarih ve saati ile ilgili bilgiler kayıt esnasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında bildirilecektir.

*Arapça yeterlik sınavı Bağlarbaşı Yerleşkesinde İlahiyat Fakültesinde yapılacaktır. Sınav tarih ve saati ile ilgili bilgiler kayıt esnasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında bildirilecektir.

 

Önemli Notlar; 

  • -Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.(Noter vekâleti ile başvuru alınabilir. Posta yoluyla kayıt yapılmaz.),
  • -Eksik belge ile kayıt yapılmaz,
  • -Kayıt işlemi tamamlanan öğrenciler bys.marmara.edu.tr adresinden giriş yaparak “ilk şifre oluştur” ekranından şifrelerini alabileceklerdir.

 

Daha önce alınan derslerin işlenmesi,

 -Üniversitelerin herhangi bir programına bir süre devam ettikten sonra veya bu programdan mezun olduktan sonra üniversiteye giriş sınavına girerek üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler ilk kayıttan itibaren on iş günü içinde muafiyet talebinde bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen süreler içerisinde ders işlenmesi talebinde bulunmayan öğrencilerin daha sonraki talepleri kabul edilmez ve kaydoldukları birimin tüm eğitim-öğretimin müfredatından sorumlu olurlar.

 

Ders işlenmesi talebinde bulunulması için gerekli belgeler;

-Dilekçe

-Transkript (Kaydı silinen ya da mezun olunan yükseköğretim kurumunca onaylı),

-Ders İçerikleri (kaydı silinen ya da mezun olunan yükseköğretim kurumunca onaylı).

  • -Belirtilen tarihte kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez,
  • -Merkezi yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıtlarını yaptırabilmeleri, Marmara Üniversitesinin aradığı bütün koşulları taşımalarına bağlıdır. Bir adayın ÖSYS Sonuç Belgesinde bir programı kazandığının yazılmış olması bu adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermez,
  • -Kayıt yaptırdıktan sonra kendi isteği ile kaydını sildiren adaylara katkı payı iadesi yapılmayacaktır,

Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesine ulaşım için;        http://www.marmara.edu.tr/tr/kampus/ulasim

HIZLI ERİŞİM