2015-2016 Bahar yy Kurumlar Arası Yatay Geçiş (Ön Lisans)

"Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" hükümleri ve Üniversitemizin yönetmeliklerine uygun olarak 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yatay Geçiş yoluyla Ön Lisans Diploma Programlarına kabul edilecek adaylar için başvuru şartları ve kontenjanları aşağıda belirtilmiştir.

Başvuru kılavuzu için TIKLAYINIZ.

Kontenjanlar için TIKLAYINIZ.

'Bahar Yarıyılı Önlisans Kurumlararası Yatay Geçiş Sonuçlarının İlanı' birimlerin web sayfalarında duyurulacaktır.

Not:

1) Başvurular, Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarına şahsen müracaat edilerek yapılacaktır.

2) 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yatay Geçiş yoluyla Üniversitemize başvuracak adayların, kayıtlı oldukları programla başvurucakları programın aynı olması gerekmektedir. Aynı programın ikinci öğretimine veya uzaktan eğitimine başvuru yapılabilir.

3) 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında "Merkezi Yerleştirme Puanıyla (Ek Madde-1)" yatay geçiş başvurusu alınmayacaktır.