2016-DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Kayıt İşlemleri

Üniversitemize Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile kayıt hakkı kazanan adayların, kayıtları 17-21 Ekim 2016 tarihleri arasında yerleştirildiği Fakülte/Yüksekokul Öğrenci İşleri tarafından alınacaktır.

Kayıt için gerekli belgeler ve diğer işlemler için tıklayınız.

DGS-2016 Şartlı Kayıt Duyurusu (07.10.2016)

20/04/2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanılarak, 2016 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2016 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 06/10/2016 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

Eğitim Dili %30 veya Tamamen Yabancı Dil olan (Hazırlık Sınıfı) bölümler için 24 Ekim 2016 Pazartesi günü Saat:10.00’da yabancı Dil Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

İngilizce, Almanca, Fransızca için Yabancı Diller Yüksekokulu (Göztepe Yerleşkesi) Sınav yeri bilgisi için tıklayınız.

Arapça için İlahiyat Fakültesi (Bağlarbaşı Yerleşkesi) Sınav yeri bilgisi için tıklayınız.

Önemli Notlar;

• Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.(Noter vekâleti ile başvuru alınabilir. Posta yoluyla kayıt yapılmaz.),
  • Eksik belge ile kayıt yapılmaz, yukarıdaki kılavuzu dikkatlice okuyunuz.
  • Herhangi bir Üniversiteden mezun durumda olanlar lise ve önlisans diplomalarını getirmek zorundadırlar. Lise ve önlisans diplomanızı Üniversitenizden alınız, kayıt tarihlerinde teslim ediniz.
  • Kayıt işlemi tamamlanan öğrenciler bys.marmara.edu.tr adresinden giriş yaparak “ilk şifre oluştur” ekranından şifrelerini alabileceklerdir.

2016 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

2016-DGS: Sınav Sonuçlarının Açıklanması (24.09.2016)