2017 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

Üniversitemize Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ek Yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 07-13 Kasım 2017 tarihleri arasında Göztepe Yerleşkesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında alınacaktır. Adayların ilgili sürelerde kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 

Kayıt için gerekli belgeler;

  • -Yerleşme sonuç belgesi,
  • -Lise ve Önlisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ve fotokopisi (Her iki diploma da gereklidir.),
  • -Transkript (Mezun olduğu üniversitesinden onaylı),
  • -Ders içerikleri (Mezun olduğu üniversitesinden onaylı),
  • -3 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bulunmalıdır),
  • -Banka dekontu,  (Birinci öğretim hariç) İÖ Blüm/Programlara yerleşen adaylar ücret yatıracaklardır. MÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında verilecek öğrenci numarasına yerleşke içerisindeki Yapı Kredi Mobil Bankasına ücret yatırılabilir.
  • -Liseyi yurt dışında bitirenler için ayrıca Milli Eğitim Bakanlığından (veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden) alınan diploma denklik belgesi,
  • -Askerlik durum belgesi.(Askerlik yaşı gelmiş her erkek öğrenci askerlik durum belgesi getirecektir. Askerlik durum belgesi, e-devlet şifresiyle giriş yapılarak ilgili adresten alınabilir.
  • -Daha önce alınmış ders/derlerin içerikleri (Muafiyet için gereklidir). Ders Muafiyet dilekçeleri ilgili Fakülte/Yüksekokula 10 iş günü içerisinde verilmek zorundadır. Aksi durumda muafiyet yapılamaz. 
  • -Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na kayıt yaptıracak adayların tam teşekküllü  hastanelerden alınan kurul raporu getirmeleri gerekmektedir.

  • Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümüne kayıt yaptıracak adayların akciğer mikrofilm raporu getirmeleri gerekmektedir

               

Eğitim Dili İngilizce, Almanca, Fransızca Yabancı Dil olan (Hazırlık Sınıfı) bölümler için 14 Kasım 2017 Salı günü Saat:13.00’da Yabancı Diller Yüksekokulu (Göztepe Yerleşkesi) yabancı Dil Yeterlilik Sınavı yapılacaktır. 

  

                Eğitim Dili Arapça olan bölümler için 14 Kasım 2017 Salı günü  Saat: 11.00’da  İlahiyat Fakültesi (Bağlarbaşı Yerleşkesi) yabancı Dil Yeterlilik Sınavı yapılacaktır.

Önemli Notlar; 

  • -Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.(Noter vekâleti ile başvuru alınabilir. Posta yoluyla kayıt yapılmaz.),
  • -Eksik belge ile kayıt yapılmaz,
  • -Kayıt işlemi tamamlanan öğrenciler bys.marmara.edu.tr adresinden giriş yaparak “ilk şifre oluştur” ekranından şifrelerini alabileceklerdir.

 

Daha önce alınan derslerin işlenmesi,

 -Üniversitelerin herhangi bir programına bir süre devam ettikten sonra veya bu programdan mezun olduktan sonra üniversiteye giriş sınavına girerek üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler ilk kayıttan itibaren on iş günü içinde muafiyet talebinde bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen süreler içerisinde ders işlenmesi talebinde bulunmayan öğrencilerin daha sonraki talepleri kabul edilmez ve kaydoldukları birimin tüm eğitim-öğretimin müfredatından sorumlu olurlar.

 

Ders işlenmesi talebinde bulunulması için gerekli belgeler;

-Dilekçe

-Transkript (Kaydı silinen ya da mezun olunan yükseköğretim kurumunca onaylı),

-Ders İçerikleri (kaydı silinen ya da mezun olunan yükseköğretim kurumunca onaylı).

  • -Belirtilen tarihte kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez,
  • -Merkezi yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıtlarını yaptırabilmeleri, Marmara Üniversitesinin aradığı bütün koşulları taşımalarına bağlıdır. Bir adayın ÖSYS Sonuç Belgesinde bir programı kazandığının yazılmış olması bu adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermez,
  • -Kayıt yaptırdıktan sonra kendi isteği ile kaydını sildiren adaylara katkı payı iadesi yapılmayacaktır,

Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesine ulaşım için;        http://www.marmara.edu.tr/tr/kampus/ulasim


ÖSYM Duyurusu için tıklayınız.

       Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi,          Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na kayıt yaptıracak adayların tam teşekküllü    hastanelerden alınan kurul raporu getirmeleri gerekmektedir.

       Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümüne kayıt yaptıracak adayların akciğer mikrofilm raporu getirmeleri gerekmektedir.

HIZLI ERİŞİM