2018 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri İşlemleri

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) (ÖSYS kapsamında özel yetenek programlarına yerleşenler dahil), Dikey Geçiş Sınavı (DGS),Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) ve Askeri Lise Mezunları için Üniversiteye Geçiş sınavı (ALÜGS) sonuçlarına göre yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen, hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarı ile tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrencilerin, başvurmaları halinde başka bir üniversitede veya kayıtlarının bulunduğu üniversitede, Türkçe öğretim yapılan programların birinci sınıflarına yerleştirilme işlemleri tamamlanmıştır.

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 19-23 Kasım 2018 tarihleri arasında (5 iş günü içerisinde)  Yerleştirildikleri Fakülte/Meslek Yüksekokulu tarafından yapılacaktır.

Kayıt için adayların;

-ÖSYS yerleştirme sonucunun internet çıktısı (Çıktı da kontrol kodu olmasına dikkat ediniz),

-Adayın mezun olduğu okuldan aldığı lise diplomasının aslı, (Daha önceki Üniversitesine kayıt sildirmesi gerekmektedir. Kayıt tarihlerinde kaydını sildiremeyen öğrenciden taahhütname alınacaktır.)

-Nüfus Cüzdanı (arkalı-önlü) Fotokopisi 1 adet (Öğrenci Kimliği için)

-3 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf,

-Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıracak aday öğrenciler tam teşekküllü Devlet Hastanesinden kurul raporu getireceklerdir.

-Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya bölümüne kayıt yaptıracak aday öğrenciler, akciğer mikrofilmi,

-Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (e-devletten alınabilir.)

belgelerini eksiksiz olarak yukarıda belirtilen süreler  içerisinde Yerleştirildikleri Fakülte/Meslek Yüksekokuluna  şahsen teslim ederek kesin kaydını yaptırması gerekmektedir.

*İkinci Öğretim Bölüm/Programlara veya başka bir üniversitede kaydı bulunan öğrenciler, katkı payı/öğrencim ücretini yatırması gerekmektedir. İlanda belirtilen öğrenci numaraları ile kayıt işlemi öncesinde Yapı Kredi Bankası şubelerinden ödeme yapabilirler.

Önemli Notlar;

• Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.
  • Öğrenim Ücreti yatıracak öğrenciler Yapıkredi Şubelerinden öğrenci numaraları ile işlem yapacaktır.
  • -Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.(Noter vekâleti ile başvuru alınabilir. Posta yoluyla kayıt yapılmaz.),
  • -Eksik belge ile kayıt yapılmaz,
  • -Kayıt işlemi tamamlanan öğrenciler bys.marmara.edu.tr adresinden giriş yaparak “ilk şifre oluştur” ekranından şifrelerini alabileceklerdir.

ÖSYM Duyurusu için tıklayınız.

Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesine ulaşım için;        http://www.marmara.edu.tr/tr/kampus/ulasim