6353 Sayılı Af Kanunu Başvuruları Hakkında

 

12 Temmuz 2012 tarihli 28351 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6353 sayılı kanununun 11 inci maddesinde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen “GEÇİCİ MADDE 63 – Süresi içerisinde başvurmamaları nedeniyle bu Kanunun geçici 58'inci maddesinden yararlanamayanlar (Uluslararası Ortak Lisans Programları çerçevesinde öğrenim görenler dâhil), bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları hâlinde geçici 58 inci maddede yer alan esaslara göre, takip eden eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilirler.” hükmündedir. Bu madde ile “Süresi içinde başvurmamaları nedeniyle bu kanunun Geçici 58 inci Maddesinden (Af Kanunu) yararlanamayanlara kayıt hakkı” verilmiştir. 

6353 Af Kanunundan yararlanarak Üniversitemize başvuran aday öğrenciler aşağıdaki detaylı duyuruda belirtilen belgelerle ve dilekçe formu ile birlikte "Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına" başvurabilirler. Ancak eğitim-öğretimin başlamış olması nedeniyle bir sonraki döneme yetiştirilebilirler.

6353 Af kanunu kapsamında Üniversitemize yatay geçiş başvurusunda bulunacaklarda taban puan değerlendirmesi yapılmaktadır. Ayrıca kayıtlı olduğu Üniversitesinde 1 yıldan fazla eğitim görmüş öğrenciler başvuru yapamazlar.

Başvurular, ilgili birimlere gönderilerek durumları hakkında karar alınacaktır. Durumu uygun olan öğrencilerin intibak işlemleri gerçekleşecektir. Başvurular, takip eden eğitim-öğretim yılı için değerlendirmeye alınacaktır. 

 

6353 af kanunu ilan duyurusu

6353 af dilekce formu

 

HIZLI ERİŞİM