667 Sayılı KHK ile Kapatılan Üniversitelerden ÖSYM tarafından Üniversitemize Yerleştirilen Öğrencilerin İşlemleri

-Bu kapsamdaki öğrenciler kayıtlarını 26/09/2016 Pazartesi günü e-Devlet kapısı üzerinden açılan sistem üzerinden yapabileceklerdir. Bu şekilde kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt için tekrar Üniversitemize başvurmayacaklardır.

-E-Devlet kapısı üzerinden kayıt işlemi tamamlayan öğrenciler bys.marmara.edu.tr adresinden giriş yaparak “ilk şifre oluştur” ekranından şifrelerini alabileceklerdir. E-Devlet kesin kayıt yaptıran öğrencilerin bilgileri her günün sonunda alınarak bir sonraki gün için sisteme kayıt edilmektedir. YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) kayıt işlemi hergün yapılan sistem güncellemesi sonrasında gerçekleşmektedir.

-bys.marmara.edu.tr adresinden giriş yaparak kayıt yapan öğrenciler sistemden resim yükleme işlemini gerçekleştireceklerdir.

667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıt İşlemlerine İlişkin Açıklama;

667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıt İşlemlerine İlişkin Açıklama Yükseköğretim Kurulu tarafından 23 Eylül 2016 tarihinde yapılan açıklamanın 1. Maddesinde “Söz konusu öğrenciler 26-28 Eylül 2016 tarihleri arasında e-kayıt veya ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yaparak kayıtlarını tamamlayacaklardır” şeklinde belirtilmişti. Gelen sorular kapsamında aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyacı duyulmuştur. Bu kapsamdaki öğrenciler kayıtlarını Pazartesi günü e-Devlet kapısı üzerinden açılan sistem üzerinden yapabileceklerdir. Bu şekilde kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt için ayrıca ilgili yükseköğretim kurumuna gitmelerine gerek yoktur. Bu öğrencilerin belgeleri kayıt işlemleri sonrasında, kayıt yapılan yükseköğretim kurumunca, koordinatör yükseköğretim kurumundan istenecektir. Açıklamaların 2. Maddesi kapsamındaki yatay geçiş yapmış öğrenciler için ise ilgili açıklamada belirtilen kapsamda kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıt İşlemlerine İlişkin açıklama için tıklayınız.

667 Karar Sayılı KHK Uyarınca kapatılan Yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin yerleştirilmeleri  hakkındaki açıklama için tıklayınız.

Kapatılan Vakıf Yükseköğretim kurumları Öğrencilerinin Özel Öğrencilik İle İlgili İşlemlerine İlişkin Açıklama (26.09.2016) için tıklayınız.