Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Kayıt İşlemleri (2014 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı)

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) veya Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilerin, hazırlık sınıfında başarısız oldukları programa eşdeğer Türkçe öğretim yapılan, Türkçe öğretim yapılan eşdeğer program yoksa, başarısız oldukları programa yakın programların birinci sınıflarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Yerleştirme sonuçlarıÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinde açıklanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilirler.

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adaylar, 1-5 Aralık 2014 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na (Göztepe Yerleşkesi Göztepe/Kadıköy/İSTANBUL) aşağıdaki belirtilen belgelerle birlikte şahsen başvuracaklardır.

*İkinci Öğretim Bölüm/Programlara yerleştirilen, katkı payı yatırması gereken öğrenciler kayıt sırasında verilen öğrenci numaralarına katkı payı yatıracaklardır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler;

-ÖSYS yerleştirme sonucunun internet çıktısı (Çıktı da kontrol kodu olmasına dikkat ediniz),

-Adayın mezun olduğu okuldan aldığı lise diplomasının aslı, (Daha önceki Üniversitesine kayıt sildirmesi gerekmektedir. Kayıt tarihlerinde kaydını sildiremeyen öğrenciden taahhütname alınacaktır.)

-Nüfus Cüzdanı (arkalı-önlü) Fotokopisi 1 adet (Öğrenci Kimliği için)

-3 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf,

-Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıracak aday öğrenciler tam teşekküllü Devlet Hastanesinden kurul raporu getireceklerdir.

-Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya bölümüne kayıt yaptıracak aday öğrenciler, akciğer mikrofilmi getireceklerdir.