Lisansüstü Kesin Kayıt ve Tezsiz YL Ücret Ödemeleri

Kayıt tarihleri ve gerekli belgeler. Kılavuz için tıklayınız.

->ÖĞRENCİ NUMARALARI 'Başvuru Sisteminde' 'Yerleştirme Sonucu' ALANINDA 'Öğrenci No' altında gösterilmiştir.

->Tezsiz Lisansüstü programlarına kayıtlanan tüm öğrencilerimiz, 'Başvuru Sisteminde' 'Yerleştirme Sonucu' alanında 'Öğrenci No' altında gösterilen öğrenci numaralarına ücret ödemelerini yapabileceklerdir. (Kayıt olmak istediğiniz programın öğrenci numarasına ücret ödeyiniz.)

->Üniversitemiz öğrenci otomasyon sisteminden (bys.marmara.edu.tr) giriş yapmak için öğrenci numaralarının başına 'o' harfi ekleyerek (Örn: o199915001) kullanıcı adını, başvuru sisteminde kullanılan şifreyi ise şifre alanına girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

->Başvuru sistemindeki şifrenizi hatırlamıyorsanız bys.marmara.edu.tr adresinden şifremi unuttum seçeneğinden şifre alabilirsiniz.

->Şifre oluşturma sonrası sisteme giriş yaparak

• Ödeme yapılması gereken öğrenim ücreti miktarı BYS den görüntülenebilir.
  • Öğrenim ücreti ödemesi gerçekleştirildikten sonra takvim.marmara.edu.tr adresinde belirtilen tarihlerde ders kayıtlanması yapılabilir.

->Tezsiz Lisansüstü öğrencilerinin öğrenim ücreti ödemeleri, harc.marmara.edu.tr adresinden “World” özelliğine sahip kredi kartları ile her dönem için 6 taksit olarak ödenebilecektir. İlgili sayfadan yönlendirileceğiniz 3d Secure YKB online ödeme sayfasında “World” özellikli kredi kartınızla taksitli olarak; “World” özelliği olmayan kredi kartınızla ise tek çekim olarak ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

->Kredi kartı ile ödeme yapılabilecek bankalara ait bilgiler aşağıda verilmiştir.

Yapı Kredi Bankası Worldcard, Albaraka Worldcard, Anadolubank Worldcard, TEB Worldcard, Vakıfbank Worldcard

->Kredi kartsız nakit olarak yapacağınız tüm ödeme işlemleri Yapı ve Kredi Bankası şubelerinden yada Yapı ve Kredi Bankası İnternet Şubesinden gerçekleştirilebilir.