Lisansüstü (Tezli YL, Doktora/Sanatta Yeterlik, Tezsiz YL, Uzaktan Eğitim) Programlarına Başvuru İşlemleri

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü (Tezli YL, Doktora/Sanatta Yeterlik, Tezsiz YL, Uzaktan Eğitim) Programlarına başvuru tarihleri, program kontenjanları, başvuru koşulları ve diğer detaylı bilgilere, ilgili enstitünün web sayfasından(Duyurular) ulaşılabilir.

TARİHLER;

30.05.2016 - 16.06.2016 / Lisansüstü Tezli Programlarına (Yüksek Lisans ve Doktora/Sanatta Yeterlik) Başvuru(Ön kayıtlar)

20.06.2016 - 11.07.2016 / Lisansüstü Tezsiz (Tezsiz Yüksek Lisans) Programlarına Başvuru ve Ön kayıtları

Başvuru sistemi için TIKLAYINIZ. (Sistem 30 Mayıs 2016 saat:10.00 itibarıyla açılacaktır.)

ÖNEMLİ HUSUSLAR:

-Lisansüstü programlarımıza başvuracak, Türkiye içindeki Yükseköğretim kurumlarından mezun olan/olacak adayların bazı bilgileri (Üniversitesi, genel ağırlıklı not ortalaması vb.) YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) üzerinden alınacaktır. Bu nedenle YÖKSİS kaydı olmayan adayların mezun ya da mezun aşamasında oldukları Üniversitelerinden gerekli kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Bilgileri YÖKSİS  üzerinden alınamayan adaylar başvurularını tamamlayamazlar.

-Yurt dışındaki bir Üniversiteden mezun olan/olacak adaylar, bilgilerini sistem üzerinden kendileri gireceklerdir. Üniversite adı olmayanlar 'destek' alanından talepte bulunarak ekleme yaptıracaklardır.

YÖKSİS Kayıt bilgileri aşağıdaki adresten sorgulanabilir.

-Lisansüstü yatay geçiş başvuruları ilgili enstitüye şahsen yapılır. Bu durumda sistemden başvuru alınmayacaktır.

-KKTC Uyruklu adaylar TC Vatandaşları için belirlenen kontenjanlara başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca ilgili programdaki geçerli ALES şartını sağlamak zorundadırlar.

-Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Yönergesi ve Eşdeğerlik Tablosu için TIKLAYINIZ.

-En fazla 2 programa başvurulabilir. Ancak Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez. Onaylanmış tercihler silinemez yada değiştirilemez.

-YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI TANIMA VE DENKLİK belgesi 'Lisansüstü Tezli Programlar Kesin Kayıt' tarihlerinde aday tarafından ilgili enstitüye teslim edilecektir. Detaylar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı web sayfasında verilmiştir. Konu ile ilgili Üniversitemizce hazırlanan detaylı bilgi için tıklayınız.

Dayanak: Resmi Gazete Tarihi: 20.04.2016 Resmi Gazete Sayısı: 29690  Lisansüstü Eğitim Ve Öğretim Yönetmeliği

M.Ü. Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği