Merkezi Yerleştirme Puanıyla Öğrenci Alımı Hakkında Duyuru

Değerlendirme Sonuçları TIKLAYINIZ.

*Puan şartını sağlayarak kayıt hakkı kazanan adayların birim yönetim kurulu tarafından intibakları yapılırken yarıyıl ya da yıl kaybı yaşanabilir. Örneğin geldikleri üniversitede 2.sınıf iken Üniversitemizde 1.sınıfıa intibakı yapılabilir. Bu nedenle kesin kayıt öncesi bu durumun göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

*Listeler, öğrenci dilekçelerinde yer alan beyanlarına göre düzenlenmiştir. Bu nedenle öğrenci beyanlarında yer alan hatalı bilgilerin sorumluluğu kişiye aittir. Konuyla ilgili Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuru yapılabilir. 17 Mart 2014 Pazartesi günü kesin kayıt esnasında şahıslardan imza alınacaktır. Sadece bir programa kayıt yaptırılabilir.

*Yabancı dilde eğitim yapan diploma programlarına başvuranlar aşağıda yer alan tarih ve saatte sınav yerlerinde olmaları zorunludur.

Kesin kayıt için gerekli belgeler;

-1 adet fotoğraf,

-Nüfus cüzdanı ve öğrenci kimlik kartının aslı

-Transkript belgesi (intibak için gerekli)

*Şahsen başvuru ile kişilerden imza ile kayıt alınacaktır.

Yabancı Dil Yeterlik Sınav sonuçları.TIKLAYINIZ.

İlan metni ve uygulama esasları için TIKLAYINIZ.

Başvuru için gerekli belgeler;

-Öğrenci dilekçesi,

-Öğrenci belgesi,

-ÖSYS Sonuç belgesi;

1)Yerleştirme sonuç belgesi

2)YGS Puan, LYS sonuç belgesi,

-Ders içerikleri ve transkript (hazırlık sınıf hariç, daha önce alınan derslerin muafiyet başvuruları için)

*Eksik belgeyle yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuruların yapılacağı yer ve zaman;

• 10 Mart 2014 Pazartesi (saat:16.00) gününe kadar; MÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına verilmek üzere Göztepe Yerleşkesi, Rektörlük Yazı İşleri ve Arşiv Birimi (Evrak Kayıt birimi)ne teslim edilecektir.
  • Sonuçların ilanı 12 Mart 2014 Çarşamba,
  • Kısmen veya tamamen yabancı dilde eğitim yapan diploma programlarına başvuranlar için “14 Mart 2014 Cuma günü saat: 10.00’da” Göztepe Yerleşkesi “Yabancı Diller Yüksekokulunda” yabancı dil yeterlik sınavı yapılacaktır.
  • İlahiyat diploma programlarına başvuranlar için “14 Mart 2014 Cuma günü saat: 10.00’da” Bağlarbaşı Yerleşkesi “İlahiyat Fakültesi Dekanlığında” yabancı dil yeterlik sınavı yapılacaktır.
  • Ara sınıfta okuyan, yatay geçiş kesin kayıt hakkı kazanan adayların daha önce almış oldukları derslerin onaylı içeriklerini ve transkript belgelerini getirmeleri gerekmektedir.
  • Kesin kayıt için 17 Mart 2014 Pazartesi günü saat 16:00'a kadar adayların Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen gelerek başvuru yapması gerekmektedir aksi takdirde kayıt kabul edilmeyecektir. (Kesin kayıta gelirken güncel tarihli öğrenci belgesi getirilmesi zorunludur.)

Yıllara göre taban puan bilgileri için;

veya     “aday.marmara.edu.tr”   adresinden öğrenebilirsiniz.

(ÖSYS Ek Yerleştirme taban puanları dikkate alınmamaktadır.)

-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında öngörülen öğrenci kontenjanının %10'u kadar yıllık kontenjan ayrılmıştır buna göre güz döneminde kayıt yaptırmış öğrencilerden sonra kalan kontenjan kadar yerleştirme yapılacaktır.

Önemli Not: Yerleştirme işlemlerinden sonra ilgili öğrencinin daha önceki Üniversitesinden özlük dosyası Üniversitemiz tarafından üst yazıyla istenmektedir, dosyanın Üniversitemize ulaşması halinde geçiş işlemleri tamamlanmaktadır.