Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Sonuçları

Öğrenci Numaraları;

29 Eylül'e kadar kayıtlananların öğrenci numaraları için tıklayınız. (Kayıt olduktan 1 gün sonra öğrenci numaraları verilmektedir.)

Not: İÖ öğrencileri Denizbank Şubelerinden katkı payı ücretlerini yatırmak zorundadırlar.

https://bys.marmara.edu.tr/login.aspx adresinden "ilk şifre" oluşturmanız gerekmektedir. Kayıt olunan Fakülte/Yüksekokula giderek ilgili bölüm başkanlığından bilgi almanız gerekmektedir.

Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş Sonuçları için tıklayınız.

-Kesin kayıtlar 22-30 Eylül 2014 tarihleri arasında "Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı"ndan alınacaktır.

-Ara sınıflara yapılan başvurularda yarı/yıl kaybı yaşanabilir.

-Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.

Gerekli Belgeler;

-Güncel Öğrenci belgesi,(e-devletten alabilirsiniz.)

-LYS Sonuç belgesi (Tüm puanların olduğu sonuç belgesi)(Belgede ÖSYM Kontrol Kodu olması zorunludur.)

-ÖSYS Yerleştirme Sonuç belgesi (Belgede ÖSYM Kontrol Kodu olması zorunludur.)

-Askerlik durum belgesi.(Askerlik yaşı gelmiş her erkek öğrenci askerlik durum belgesi getirecektir. 1994 ve önce doğumlu öğrencilerde askerlik işlemleri başlatıldığından askerlik durum belgesi, e-devlet şifresiyle giriş yapılarak ilgili adresten alınabilir. Buradan alamayanlar askerlik şubelerinden alabilirler.)

-Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıracak aday öğrenciler tam teşekküllü Devlet Hastanesinden kurul raporu getireceklerdir. Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya bölümüne kayıt yaptıracak aday öğrenciler, akciğer mikrofilmi getireceklerdir.

-Daha önce alınan derslerin sayılması için "ders içerikleri ve transkript" belgesine ihtiyaç vardır. Bu belgeler kayıt sonrasında ilgili birimlere teslim edilerek ders saydırma işlemleri yapılacaktır.

Önemli Not:

Asil olarak kazanan öğrenciler, kayıtlı oldukları Üniversitelerinden kesinlikle kayıt sildirmeyeceklerdir.  Bu işlemler tarafımızdan Üniversiteler arası resmi yazıyla yapılacaktır.

Kesin kayıt sırasında belgeler ve puanlar tekrar kontrol edileceğinden yanlış beyan, hatalı belge veya puanın tutmaması durumda kesin kayıt alınmayacaktır.