Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olanların Türkçe Programlara Geçiş İşlemleri

Öğretim dili tamamen veya kısmen (%30) yabancı dil olan programların zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler;

-Kayıtlı oldukları Fakülte/Yüksekokul bünyesinde veya Marmara Üniversitesi içerisindeki birimlerde aynı isimde eğitim dili Türkçe olan bölüm/programa kayıtlanmak isteyenlerin 09 Eylül 2016 Cuma gününe kadar ‘kayıt işleri birimine’ mesai bitimine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Herhangi bir belge gerekmemektedir. Şahsen başvurulması ve bu esnada kimlik kartı bulundurulması gerekmektedir.

-Başkanlığımıza başvurarak uygun programa geçmek için dilekçe veren öğrencilerin durumları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uygulama esaslarında belirtilen koşullara göre değerlendirilecek ve  ders ekleme-çıkarma süresince birim tarafından alınacak Yönetim Kurulu Kararı ile sonuçlandırılacaktır.

-Üniversitemizde öğrencinin kayıtlı olduğu bölüm/programın Türkçe eğitimi olmaması durumunda ilgili öğrencilerin ÖSYM tarafından yerleştirilmesi gerekmektedir. Bu durumda olan öğrencilerin başvuruları ÖSYM tarafından alınacaktır. Bunun için ÖSYM web sayfasındaki duyurularından takip edilmesi gerekmektedir.

Detaylar; İlgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı yazısı için tıklayınız.