Zorunlu Yabancı Dil Hazırlıkta Başarısız Olanların Türkçe Programlara Geçiş İşlemleri

Üniversitemizde öğretim dili tamamen veya kısmen (%30) yabancı dil olan programların zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler kayıtlı oldukları Fakülte/Yüksekokul bünyesinde veya Marmara Üniversitesi içerisindeki birimlerde aynı isimde eğitim dili Türkçe olan bölüm/programa kayıt yaptırabilirler.

Başarısızlık dışında, devamsızlık vb. nedenlerle ilişiği kesilen öğrenciler ile özel yetenek sınavıyla kayıt yaptıran öğrenciler başvuru yapamaz.

Yurtdışı kabul kontenjanları çerçevesinde yerleşen öğrenciler başvuru yapamaz.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Türkçe programa geçiş için başvuru yapacak öğrencilerin 2 - 4 Eylül 2019 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde ekte yer alan dilekçe formunu doldurarak Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı “Kayıt İşleri Birimine” öğrenci kimlik kartları ile birlikte şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Başkanlığımıza başvurarak uygun programa geçmek için dilekçe veren öğrencilerin durumları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uygulama esaslarında belirtilen koşullara göre değerlendirilecek ve ders ekleme-çıkarma süresince birim tarafından alınacak Yönetim Kurulu Kararı ile sonuçlandırılacaktır. Öğrenciler durumlarını başvuru tarihleri sona erdikten sonra tercih ettikleri Türkçe programın bulunduğu birimden öğrenebilir.

Üniversitemizde öğrencinin kayıtlı olduğu bölüm/programın Türkçe eğitiminin olmaması durumunda ilgili öğrencilerin ÖSYM tarafından yerleştirilmesi gerekmektedir. Bu durumda olan öğrencilerin başvuruları ÖSYM tarafından alınacaktır. Bunun için ÖSYM web sayfasındaki duyuruların takip edilmesi gerekmektedir.

Dilekçe örneği için tıklayınız.

Detaylar için;  İlgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı yazısı için tıklayınız.