2012-2013 Yaz Okulu duyurusu

Aşağıda ki bilgileri sırasıyla dikkatle okuyunuz.

-Yaz okulu ön kayıt işlemleri, (Ders seçme, ücret yatırma)  24 Haziran 2013  - 28 Haziran 2013   tarihleri arasında olacaktır. (Misafir öğrenciler yukarıda verilen tarihlerde Göztepe Yerleşkesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na gelerek kayıt yaptıracaklardır. Detaylar için aşağıdaki ekleri okuyunuz.)

*Açılması kesinleşen dersler 29 Haziran 2013 akşamı ilan edilecektir, açılmayan derslerin ücretleri, BYS  iletişim bilgileri üzerinden, ön kayıt süresi içerisinde öğrenci tarafından girilen, kendisine ait olma zorunluluğu olan  IBAN ve Banka Hesap Bilgilerine iade edilecektir. Açılan derslerin ücret iadesi olmayacaktır. (BYS üzerinden IBAN'ınızın girilmesi zorunludur.)

*Farklı bir birimden ders alacak olan Üniversitemiz öğrencilerinin, 18 Haziran 2013 tarihinden önce ilgili Fakülte/Yüksekokula dilekçe ve ders içerikleriyle başvurmaları gerekmektedir.

*Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı öğrencileri için yaz okulu hakkında bilgi için TIKLAYINIZ.

*IBAN (Hesap Numarası ) bilgisi bildirmeyen Üniversitemiz öğrencilerine yapılacak ücret iadeleri "Kampüs Kart" hesaplarına yapılacaktır.

*Geçen yıllarda kayıt yaptırmış olan misafir öğrencilerimiz, kullanıcı adı şifrelerini kullanarak bu yılda ders seçebilirler.

*Misafir öğrenciler, Üniversitemizden alacakları ders/derslerin içeriklerini aşağıdaki link üzerinden Lisans, Önlisans sekmesinden ilgili Fakülte/Yüksekokul'un bölüm/program  ---> Program Çıktıları içerisinden ilgili dersin "ders kodu" tıklanarak çıktı alabilirler. Üniversitesi tarafından onaylı ders içeri istenilenler, ilgili ders içerik çıktılarını ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarında yapılabilecektir, fakat ilanda verilen içeriklerin onaylanması Üniversitemiz tarafından istenmemektedir.

*Farklı bir birimden ders alacak öğrenciler, ön kayıt tarihleri öncesinde birimlerine dilekçe ile başvurmaları, uygun olması halinde alınan kurul kararıyla birlikte dersin alınacağı birime başvurmaları gerekmektedir.

Ders içerik (Lisans için);          http://llp.marmara.edu.tr/organizasyon.aspx?kultur=tr-TR&Mod=1

Ders içerik (Önlisans için);       http://llp.marmara.edu.tr/organizasyon.aspx?kultur=tr-TR&Mod=0

Aşağıda verilen PDF dosyalarının dikkatlice okunması, kayıt işlemleri ve ders seçme işlemleri sırasında önemli kolaylık sağlayacaktır. (Dosyaların açılması için bilgisayarınızda "PDF" görüntüleyebilen bir uygulama yüklü olması gerekmektedir.)

*Yaz Okulu Kayıt İşlemleri (Tıklayınız),

*Akış Şeması (Sürecin nasıl işleyeceğini anlatır.) (Tıklayınız),

*Misafir Öğrenciler için kayıtlanma şekli (görsel anlatım) (Tıklayınız),

*2013 Yılı Yaz Okulu Ders Saat Ücretleri (Tıklayınız),

*Açılması Önerilen dersler listesi (Tıklayınız).

1 Temmuz 2013 (Pazartesi) - 3 Temmuz 2013 (Çarşamba) tarihleri arasında (https://bys.marmara.edu.tr/login.aspx) üzerinden giriş yaparak ders seçimi yapabilirsiniz. (Misafir Öğrencilerin öncelikle Göztepe Yerleşkesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.)

Maximum Alınabilecek Haftalık Ders Saati: M.Ü.Yaz Okulu Yönetmeliği’ne göre 14 (on dört) saattir.

Maximum Alınabilecek Ders Sayısı: M.Ü.Yaz Okulu Yönetmeliği’ne göre 4 (dört) tür.

Sık Sorulan Sorular