2014-2015 Bahar Yarı Yılı Ön Lisans Kurumlar Arası Yatay Geçiş İşlemleri

Sonuçlar, 26 Ocak 2015 Pazartesi günü başvuru sisteminden öğrenilebilecektir. "Asil" olarak yerleşen adaylar, 27-28 Ocak 2015 mesai bitimine kadar MÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen gelerek kayıt yaptıracaktır. 

ÖNEMLİ NOT: Sisteme yüklenen belgelerin asıllarının (onaylı, imzalı mühürlü) kesin kayıt tarihinde getirilmesi zorunludur. Her ne sebeple olursa olsun başvuru şartlarını taşımayan adayın kesin kaydı yapılmaz.

Başvuru sistemi için tıklayınız

----------------------------------

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarı Yılında Yatay Geçiş yoluyla Ön Lisans Diploma Programlarına başvuru işlemleri kılavuzu. (Tıklayınız.)

Ön Lisans Yatay Geçiş Kontenjanları için; (Tıklayınız.)

**Yabancı dil yeterlik sınavları, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından, 16 Ocak 2015 Cuma günü, Göztepe Yerleşkesi’nde, Yabancı Diller Yüksekokulunda saat 10.00’da yapılacaktır.

 

*Başvuruların hatasız ve doğru yapılabilmesi açısından yukarıdaki kılavuzu detaylı okumanız gerekmektedir.

  • 12,13,14,15 Ocak 2015 tarihlerinde www.marmara.edu.tr veya oidb.marmara.edu.tr web sayfalarındaki yatay geçiş duyurusunda verilen link üzerinden başvuru yapılacaktır.
  • Üniversitesinden onaylı not döküm belgesi (transkript), yabancı dilde eğitim verilmeyen diploma programlarına yapılan başvurularda yabancı dildeki not durum belgelerinin noter onaylı Türkçe tercümesi eklenecektir.(I.Sınıf I.Yarıyıldaki tüm derslerin transkriptte görülmesi zorunludur.)
  • Transkript belgesinde tüm derslerin eksiksiz olması, notların tamamın girilmiş olması, belgenin onaylı ve imzalı olarak taranıp sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
  • Müfredat belgesinde 4 döneme ait okutulacak derslerin tümünün olması gerekmektedir. Her yarıyılın derslerinin ayrı ayrı belirtilmesi gerekir. Bu belgeye bakılarak transkriptteki alınan dersler karşılaştırılacaktır. O nedenle belgenin imzalı mühürlü ve güncel olması gerekmektedir.)
    • Müfredat belgesinde olan dersin transkriptte başarılı olarak görülmesi gerekmektedir. 
    • Sınavların geç yapılması, notların girilmemesi gibi nedenlerle onaysız ve eksik yüklenen transkriptlerden dolayı başvurular kabul edilmeyecektir.
  • Eksik belgeli başvurular değerlendirmeye alınmaz.
  • Bahar Dönemi (Yarıyılı) Önlisans Kontenjanlarına, I.Sınıf I. Yarıyılını tamamlamış öğrenciler başvurabilir. Önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına yatay geçiş yapılmaz.

HIZLI ERİŞİM