05.09.2023 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurul Kararı Uyarınca 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Özel Öğrenci Başvuruları

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde bulunan üniversitelere ait binaların depremden etkilenme durumları ve öğrencilerin barınma olanakları 5 Eylül 2023 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülmüş ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından ilgili üniversitelere kayıtlı öğrencilere 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılına mahsus olmak üzere Özel Öğrencilik imkânı tanınmıştır. Bu kapsamda Üniversitemize yapılacak başvurular ile ilgili detaylı bilgi aşağıdaki gibidir.

Başvuru Tarihleri ve Yeri

Başvuruda bulunacak öğrenciler en geç 29 Eylül 2023 Cuma saat 16:30’a kadar aşağıda belirtilen “Başvuru Belgeleri” ile birlikte ders almak istedikleri birimin Öğrenci İşlerine şahsen başvuruda bulunmalıdır.

Başvuru Şartları

Başvuruda bulunacak öğrencilerin Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da yer alan Üniversitelerde aktif kayıtlı öğrenci olmaları gereklidir.

Öğrenciler ancak kayıtlı olduğu programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan programa başvuruda bulunmalıdırlar.

Başvuru Belgeleri;

  • Özel Öğrenci Başvuru Formu (ıslak imzalı olmalıdır.)
  • Öğrenci Belgesi (e-Devlet çıktısı kabul edilecektir.)
  • Transkript (e-Devlet çıktısı kabul edilecektir.)

 

Değerlendirme ve Kayıt İşlemleri

Değerlendirme başvuru yapılan Birimler tarafından gerçekleştirilecektir. Değerlendirme sonuçları ve kayıt süreci ile ilgili öğrencilere ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı dersleri ve sınavları yüz yüze gerçekleştirilecektir.

 

Konuyla ilgili detaylı bilgi için http://destek.marmara.edu.tr/  web adresinden iletişime geçilebilir.

Üniversitemizden alınacak ders/dersler ile ilgili detaylı bilgiye MEOBS üzerinden ulaşılabilir.

 

Akademik Takvim için tıklayınız.

Üniversitemiz Yerleşke Birim Krokisi için tıklayınız.

Üniversitemiz Birim İletişim Bilgileri için tıklayınız.

Üniversitemiz Birim Adres Bilgileri için tıklayınız.

HIZLI ERİŞİM