2016-2017 Yaz Okulu Açılması Kesinleşen Dersler ve Kayıt İşlemleri

Yaz okulu işlemlerinde sorun yaşayan öğrenci dilekçeleri 7 Temmuz 2017 Cuma mesai bitimine kadar alınacaktır. Daha sonra verilen dilekçeler işleme alınmayacaktır.


'Açılması kesinleşen' dersler için (v03) tıklayınız;


'Açılması kesinleşen' derslere kayıt;

 

Başlangıç: 23 Haziran 2017 Cuma  

Bitiş30 Haziran 2017 Cuma tarihleri arasında 'açılması kesinleşen' derslerden seçim yapabilir, ders ekleyebilir ve ücret ödeyebilirler.

 

-Üniversitemiz öğrencileri ders seçme işlemini ‘BYS-Bilgi Yönetim Sistemi’ https://bys.marmara.edu.tr adresinden yapacaklardır.

-Diğer Üniversite Öğrencileri 2 ayrı sistemimizi kullanacaklardır. (Alt satırda yer alan 1 ve 2 maddelerini inceleyiniz.)

             

 1-Öğrenci kaydının uzaktan yapılabilmesi için https://basvuru.marmara.edu.tr/ kullanılacaktır.

  •    Başvuru sayfamızdan ‘Yeni Kayıt’ adımıyla kayıt oluşturacaklardır.

    • Buradaki bilgilerin doğru olması zorunludur.

    • Yüklenecek resmin vesikalık formatında olması zorunludur.

    • Sisteme girilen e-posta adresinin aktif olarak kullanılan adres olması zorunludur. (Sisteme girilen e-posta adreslerinden şifre işlemleri ve bilgilendirme yapılacaktır.)

  • Kayıt sonrasında burada yer alan ‘Yaz Okulu’ başlığından ilgili adımlar takip edilerek kayıt ve başvuru işlemi gerçekleştirilecektir.

  • Kayıtlı olunan üniversite bilgisinin doğru olması zorunludur. Transkript belgeleri burada yazılan üniversitelere gönderilecektir.

  • Yapılan başvurular Üniversitemiz tarafından onaylandıktan sonra başvuru sisteminde ‘Onaylandı’ bilgisi ve öğrenci numarası (Örn:o199914001) yer alacaktır.

  • Başvurusu onaylanan aday ders seçme işlemine geçecektir.    

  • Kayıt sırasında girilen e-posta adresine gönderilen kullanıcı adı ile giriş yapabilir, ders seçimi yapabilirsiniz.

  • Bankaya borç gönderimi yaparak ekranda belirtilen ücreti ödedikten sonra yatırılan miktarın sisteme giriş yapılarak onaylanması gerekmektedir. Yatırılan ücretin onaylanmaması dersin kesin kaydının yapılmadığını gösterir.

2-Ders seçimi ve ücret ödemesi için https://bys.marmara.edu.tr adresi kullanılacaktır. (Yapıkredi internet bankacılığı veya https://harc.marmara.edu.tr adresinden world özelliği olan kredi kartları kullanılarak ödeme yapılabilir.)


ÖNEMLİ NOT 1: Ders ücreti ödendikten sonra tekrar sisteme giriş yapılarak, yapılan ödemeyi onaylamak gerekir. Ücret onaylanmaz ise derse kesin kayıt yapılmamış olarak işlem görür.

ÖNEMLİ NOT 2: 23 Temmuz 2016 Tarih ve 29779 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 667 KHK kapsamında üniversitemize yerleşen veya özel öğrenci olarak ders alan öğrenciler için;

Kapatılan vakıf üniversitesinin bir önceki yıl, ders veya kredi başına belirlemiş olduğu yaz okulu ücretleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından gözönünde bulundurularak, yaz okulunda seçilecek ders/dersin ücreti belirlenecektir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan ücret açıklaması için tıklayınız.

ÖNEMLİ NOT 3: Üniversitemiz son sınıf öğrencileri için yaz okulu ders çakışması kaldırılmıştır. (İşletme Fakültesi hariç.)

ÖNEMLİ NOT 4: Yaz okulu ders başlangıcı 03 Temmuz 2017 olarak belirlenmiştir.


'Açılması kesinleşen' dersler için;

-Ön kayıt sürecinde ders seçme işlemi yapmamış ve bankaya(Yapıkredi Bankası Şubeleri veya internet Bankacılığı) ücretini ödememiş ya da ücretini ödediği halde kesin kayıt işlemini yapmamış öğrenciler ve ilk defa kayıt olacak öğrenciler, 

Başlangıç: 23 Haziran 2017 Cuma  

Bitiş30 Haziran 2017 Cuma tarihleri arasında 'açılması kesinleşen' derslerden seçim yapabilir, ders ekleyebilir ve ücret ödeyebilirler.

 

-2016-2017 Yaz Okulu Ders saat ücretleri için tıklayınız. 

-Marmara Üniversitesi yaz okulu yönergesi tıklayınız.

 

-Diğer Üniversite Öğrencilerinin Üniversitemizden alacakları ders/derslerin içeriklerini aşağıdaki linklerden alabilirler. Linkte olmayan içerikler ilgili Fakülte/Yüksekokuldan alınabilir.

Ders içerik (Lisans için);      http://llp.marmara.edu.tr/organizasyon.aspx?kultur=tr-TR&Mod=1  

Ders içerik (Önlisans için);   http://llp.marmara.edu.tr/organizasyon.aspx?kultur=tr-TR&Mod=0

Ders içerik (Lisans için);     https://meobs.marmara.edu.tr

HIZLI ERİŞİM