2017 DGS Kayıt İşlemleri

Üniversitemize 2017 DGS ile kayıt hakkı kazanan adayların, kayıtları 4-10 Ekim 2017 Salı günü mesai bitimine kadar  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından alınacaktır.

Kayıt için gerekli belgeler ve diğer işlemler için tıklayınız.

Öğrenci Numaranızı görüntülemek için tıklayınız.

Öğrenim Ücreti yatıracak öğrenciler Yapıkredi Şubelerinden öğrenci numaraları ile işlem yapacaktır.

  • Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.(Noter vekâleti ile başvuru alınabilir. Posta yoluyla kayıt yapılmaz.),
  • Eksik belge ile kayıt yapılmaz, yukarıdaki kılavuzu dikkatlice okuyunuz.
  • Herhangi bir Üniversiteden mezun durumda olanlar lise ve önlisans diplomalarını getirmek zorundadırlar. Lise ve önlisans diplomanızı Üniversitenizden alınız, kayıt tarihlerinde teslim ediniz.
  • Kayıt işlemi tamamlanan öğrenciler bys.marmara.edu.tr adresinden giriş yaparak “ilk şifre oluştur” ekranından şifrelerini alabileceklerdir.
  

Eğitim Dili %30 veya Tamamen Yabancı Dil olan (Hazırlık Sınıfı) bölümler için 12 Ekim 2017 Perşembe günü Saat:10.00’da yabancı Dil Yeterlilik Sınavı yapılacaktır. 

İngilizce, Almanca, Fransızca için Yabancı Diller Yüksekokulu (Göztepe Yerleşkesi) Sınav bilgisi için tıklayınız.

Arapça için İlahiyat Fakültesi (Bağlarbaşı Yerleşkesi) Sınav bilgisi için tıklayınız.

DGS-2017 Şartlı Kayıt Duyurusu

13/09/2017 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanılarak, 2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2017 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 13/09/2017 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

 

Kayıt işlemleri 4 Ekim 2017 Salı günü saat 14:00 itibari ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

 

HIZLI ERİŞİM