2019 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilme İşlemleri

ÖSYM-Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri İşlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülecektir. Başvurular, 11-16 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Ücret ödeme işlemi ve Tercih bildirimi, 17 Ekim 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. ÖSYM Duyurusu için tıklayınız.

-Başarısızlık dışında devamsızlık vb. nedenlerle ilişiği kesilen öğrenciler başvuru yapamazlar.

-İlgili form öğrenciler tarafından doldurularak kayıtlı oldukları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokuluna onaylatılacaktır.

-Öğrenci onaylı form ile birlikte ÖSYM Bürolarından şahsen başvuru yapacaktır.

-Tarihler ve diğer detaylar için kılavuzu mutlaka okuyunuz.