2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM BAHAR DÖNEMİ ÖNLİSANS YATAY GEÇİŞ SONUÇ VE KAYIT İŞLEMLERİ

2020-2021 Eğitim- Öğretim Yılı Bahar Dönemi Önlisans Programları Yatay Geçiş Sonuç ve Kayıt İşlemleri

Sonuçlar ilan edilmiştir. https://basvuru.marmara.edu.tr/ adresinden T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak erişim sağlayabilirsiniz.

Kesin kayıt hakkı kazanan Asil adayların kayıt işlemeleri 15.02.2021-17.02.2021 tarihleri arasında ilgili Biriminlerin öğrenci işleri tarafından alınacaktır.

Kayıtlar  şahsen müracaat veya vekalet (noter onaylı) ile alınacaktır.

Kayıtta istenilen belgeler;

• Öğrenci Belgesi (Sınıf bilgisi tamamlanan yarıyıl/yıla ait olmalıdır.), ÖSYM Yerleşme Sonuç Belgesi bilgisayar çıktısı ("Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" olmayan belgeler kabul edilmez, güncel sonuç belgesi çıktısı alınız.),
  •  ÖSYM Puan Sonuç Belgesi (Yerleştirme Puanları Dahil) ("Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" olmayan belgeler kabul edilmez, güncel sonuç belgesi çıktısı alınız.)
  • Üniversitesinden onaylı not döküm belgesi (transkript),
  •  Öğrencinin müfredat programını (Ders planı)
  •  Ders içeriklerini gösteren belge
  • Disiplin cezasının bulunmadığına dair belge (Onaylı-transkript üzerinde yazılı olarak da kabul edilebilir.)
  • II. Öğretim Programlarından I. Öğretim Programlarına yatay geçiş başvurusunda %10 girmiş olma şartı ve belgesi gerekmektedir.
  • Yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair öğrenim gördüğü kurumdan alacağı belge
  •  “Kesin Kayıt Dilekçesi”  doldurularak ibraz edilmelidir.

Yedek kayıt hakkı kazanan adaylar; 19.02.2021-22.02.2021 tarihleri arasında yukarıda istenilen belgeler ile ilgili Birimin öğrenci işlerine müracaat etmelidir.