2020 Dikey Geçiş (DGS) Ek Yerleştirme-Kayıt İşlemleri

2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

Üniversitemize Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ek Yerleştirme ile  kayıt hakkı kazanarak E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasına ulaşarak 21-25 Kasım 2020 tarihleri arasında elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir. E-Kayıt uygulaması kullanmayan adayların kayıtları 23-27 Kasım 2020 tarihleri arasında yerleştirildiği Fakülte / Yüksekokul tarafından alınacaktır. Adayların ilgili sürelerde kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 

  • Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.(Noter vekâleti ile başvuru alınabilir. Posta yoluyla kayıt yapılmaz.),
  • Eksik belge ile kayıt yapılmaz.
  • Herhangi bir Üniversiteden mezun durumda olanlar lise ve önlisans diplomalarını getirmek zorundadırlar. Lise ve önlisans diplomanızı Üniversitenizden alınız, kayıt tarihlerinde teslim ediniz.
  • Kayıt işlemi tamamlanan öğrenciler bys.marmara.edu.tr adresinden giriş yaparak “ilk şifre oluştur” ekranından şifrelerini alabileceklerdir.

Kayıt için gerekli belgeler;

  • -Yerleşme sonuç belgesi,
  • -Lise ve Önlisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ve fotokopisi (Her iki diploma da gereklidir.),
  • -Transkript 
  • -Ders içerikleri 
  • -3 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bulunmalıdır),
  • -Liseyi yurt dışında bitirenler için ayrıca Milli Eğitim Bakanlığından (veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden) alınan diploma denklik belgesi,
  • -Askerlik durum belgesi.(Askerlik yaşı gelmiş her erkek öğrenci askerlik durum belgesi getirecektir. Askerlik durum belgesi, e-devlet şifresiyle giriş yapılarak ilgili adresten alınabilir.
  • -Daha önce alınmış ders/derlerin içerikleri (Muafiyet için gereklidir). Ders Muafiyet dilekçeleri ilgili Fakülte/Yüksekokula 10 iş günü içerisinde verilmek zorundadır. Aksi durumda muafiyet yapılamaz. 
  • -Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na kayıt yaptıracak adayların tam teşekküllü  hastanelerden alınan kurul raporu getirmeleri gerekmektedir.
  • -Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümüne kayıt yaptıracak adayların akciğer mikrofilm raporu getirmeleri gerekmektedir.

Ücret ödemesi yapması gereken programa kayıt yaptıracak adaylar, katkı payı/öğrenim ücretlerini;
 https://harc.marmara.edu.tr/ adresinden kredi kartları ile,
 Halk Bankası ATM’ lerinden öğrenci numaraları ile
 Halk Bankası Elektronik Tahsilat işlemlerinden (İnternet Şube, Diyalog, Mobil Bankacılık) yatırabilirler.
Öğrencilerin ders seçimi yapabilmesi için bu ücreti yatırması gerekmektedir. 

Daha önce alınan derslerin işlenmesi,

 -Üniversitelerin herhangi bir programına bir süre devam ettikten sonra veya bu programdan mezun olduktan sonra üniversiteye giriş sınavına girerek üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler ilk kayıttan itibaren on iş günü içinde muafiyet talebinde bulunmaları gerekmektedir. Belirtilen süreler içerisinde ders işlenmesi talebinde bulunmayan öğrencilerin daha sonraki talepleri kabul edilmez ve kaydoldukları birimin tüm eğitim-öğretimin müfredatından sorumlu olurlar.

 

Ders işlenmesi talebinde bulunulması için gerekli belgeler;

-Dilekçe

-Transkript 

-Ders İçerikleri 

  • -Belirtilen tarihte kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez,
  • -Merkezi yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıtlarını yaptırabilmeleri, Marmara Üniversitesinin aradığı bütün koşulları taşımalarına bağlıdır. Bir adayın ÖSYS Sonuç Belgesinde bir programı kazandığının yazılmış olması bu adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermez,
  • -Kayıt yaptırdıktan sonra kendi isteği ile kaydını sildiren adaylara katkı payı iadesi yapılmayacaktır,

ÖSYM Duyurusu için tıklayınız.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

DGS-2020 Şartlı Kayıt Duyurusu

2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlanndan mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğencilerinin bu durumları belgelemeleri kaydıyla 2020-2021 eğitim öğretim Yılı bahar Yarılı başlangıcına kadar, 2020 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 26/08/2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

HIZLI ERİŞİM