2020 Yılı Yaz Okulu Ara Sınavları Uygulama Esasları

2020 Yılı Yaz Okulu Ara Sınavları 17-23 Ağustos 2020 tarihleri arasında Uzaktan Eğitim Sistemi (UES) üzerinden yapılacaktır.  Yaz okulunda açılan derslerin ara sınavlarının başlangıç tarih ve saatleri, bitiş tarih ve saatleri ve sınav süreleri alınarak BYS sisteminde ilan edilmiştir.

  1. Yaz okulunda sınavların uygulama yöntemleri öğretim elemanlarının tercihine bırakılmıştır. Değerlendirme süreçlerinde; derslerin öğretim elemanlarının tercihlerine göre dijital ortamlar kullanılarak uygulanacak sınavlar (açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınavlar), ödevler, çevrimiçi süreli sınavlar, projeler (dijital olarak teslim edilecek tasarım, uygulama, portfolyo uygulamaları) kullanılabilecektir.
  2. Öğrencilerimiz, online sınavları için https://ues.marmara.edu.tr yazarak uzaktan eğitim  sistemi giriş ekranında bulunan “SINAVA GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN” butonuna tıklayarak sınavlarını görebilecekleri gibi https://ues.marmara.edu.tr web adresinden UES’ne giriş yaparak ilgili dersin sayfasında da online sınavlarına girebileceklerdir.
  3. Öğrencilerimiz, ödevler, projeler (dijital olarak teslim edilecek tasarım, uygulama, portfolyo uygulamaları) için https://ues.marmara.edu.tr web adresinden UES’ne giriş yaparak ilgili dersin sayfasında ödev aktivitesinden girebileceklerdir.
  4. Hem çevrimiçi sınav, hem de ödev aktiviteleri ile ilgili yardım dokümanları ve videoları https://online.marmara.edu.tr/ogrenciyim sitesinde yer almaktadır:
    1. Uzaktan Eğitim Sisteminde Çevirim içi Sınava Nasıl Girerim?
    2. Uzaktan Eğitim Sisteminde Ödevimi Nasıl Yüklerim?
  5. 2 saat ve daha az süreli sınavların birbiri ile çakışması durumunda öğrenciler mazeret sınavlarına girebilecektir. Öğrencilerin BYS sistemi üzerinden başvuruda bulunmaları gerekir. BYS sistemi üzerinden başvuruda bulunmayan öğrenciler mazeret sınavlarına alınmayacaktır.

HIZLI ERİŞİM