2020 YKS Sonucunda Üniversitemize Yerleştirilenlerin İşlemleri Hk.

e-Kayıt için e-Devlet üzerinden kayıt yaptıracak adaylar PTT şubelerinden temin ettikleri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yaparak tüm programlar için kayıt işlemlerini 29 Ağustos-6 Eylül 2020 tarihleri arasında tamamlayabilirler. (Tarihler Güncellenmiştir,https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/yok-universiteye-kayit-tarihlerini-uzatti.aspx)

e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmış olan adayların (sağlık raporu isteyen programlar hariç) Üniversitemize herhangi bir belge teslim etmelerine gerek yoktur.

Covid-19 Pandemisi sebebi ile tüm adaylarımızın e-kayıt yaptırarak işlemlerini tamamlamaları rica olunur. Sadece lise bilgileri mevcut olmayan veya çeşitli nedenlerle e-kayıt işlemi yaptıramayan öğrencilerimizin 03-05 Eylül 2020 tarihlerinde bireysel gelerek kayıt yaptırabilirler. (Tarihler Güncellenmiştir, https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/yok-universiteye-kayit-tarihlerini-uzatti.aspx)

2020 YKS Sonucu Üniversitemize yerleşen adayların YKS Yeni Kayıt Kılavuzunu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. İlgili kılavuzda yeni kayıt işlemleri ile ilgili tüm hususlara yer verilmiştir. 

 

Öğrenci numaranızı öğrenmek için ÖSYM verilerinin sisteme aktarılması gerekmektedir.Tüm bu işlemler 28.08.2020 Cuma Günü saat:23:59 ' a kadar tamamlanmış olacaktır.

 

2020- YKS Yeni Kayıt Kılavuzu İçin Tıklayınız.

Sağlık Raporu Hakkında Güncel:

2020-2021 eğitim ve öğretim yılı için Marmara Üniversitesine kayıt yaptırmış/yaptıracak adaylardan yerleşmiş olduğu programda sağlık kurulu raporu istenilenlerin (TIP,DİŞ,ECZACILIK, SAĞLIK BİLİMLERİ, SAĞLIK HİZMETLERİ) özel hüküm ile rapor alma zorunluluğu olanlar aşağıdaki link te belirtilen kolaylıklardan yararlanabilirler.

https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/kayit-doneminde-tek-hekim-raporu-kolayligi.aspx

 

 

Harç Ücretleri İçin (Birinci Öğretimlerde harç ücreti bulunmamaktadır. Yalnız başka bir Üniversitede kayıtlı iseniz  İkinci Üniversite harç ücreti yansımaktadır.) Tıklayınız.

Kampüs Kart Hakkında Bilgi oidb.marmara.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

HIZLI ERİŞİM