2020 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilme İşlemleri (ÖSYM)

Yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen, hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarı ile tamamlayamadığı için ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemleri ÖSYM tarafından tamamlanmıştır.

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 07-11 Aralık 2020 tarihleri arasında (5 iş günü içerisinde)  Yerleştirildikleri Fakülte/Meslek Yüksekokulu tarafından yapılacaktır.

Kayıt için adayların;

-ÖSYM yerleştirme sonucunun internet çıktısı (Çıktı da kontrol kodu olmasına dikkat ediniz),

-Adayın mezun olduğu okuldan aldığı lise diplomasının aslı (Daha önceki Üniversitesinden kayıt sildirmiş olması gerekmektedir),

-Nüfus Cüzdanı (arkalı-önlü) Fotokopisi 1 adet (Öğrenci Kimliği için)

-3 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf,

-Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıracak aday öğrenciler tam teşekküllü Devlet Hastanesinden kurul raporu getireceklerdir. Özel hüküm ile rapor alma zorunluluğu olanlar aşağıdaki link te belirtilen kolaylıklardan yararlanabilirler.

-Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (e-Devletten alınabilir.)

Belgelerini eksiksiz olarak yukarıda belirtilen süreler  içerisinde Yerleştirildikleri Fakülte/Meslek Yüksekokuluna  şahsen teslim ederek kesin kaydını yaptırması gerekmektedir.

*İkinci Öğretim Bölüm/Programlara veya başka bir üniversitede kaydı bulunan öğrencilerimizin, katkı payı/öğrencim ücretini yatırması gerekmektedir.

Ücret ödemesi yapması gereken programa kayıt yaptıracak adaylar, katkı payı/öğrenim

ücretlerini;

 https://harc.marmara.edu.tr/ adresinden kredi kartları ile,

 Halk Bankası ATM’ lerinden öğrenci numaraları ile

 Halk Bankası Elektronik Tahsilat işlemlerinden (İnternet Şube, Dialog, Mobil Bankacılık) yatırabilirler.

Öğrencilerin ders seçimi yapabilmesi için bu ücreti yatırması gerekmektedir.

Önemli Notlar;

• -Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.(Noter vekâleti ile başvuru alınabilir. Posta yoluyla kayıt yapılmaz.),
  • -Eksik belge ile kayıt yapılmaz,
  • -Kayıt işlemi tamamlanan öğrenciler bys.marmara.edu.tr adresinden giriş yaparak “ilk şifre oluştur” ekranından şifrelerini alabileceklerdir.

ÖSYM Duyurusu için tıklayınız.