2021 – 2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇİFT ANA DAL/ YAN DAL BAŞVURULARI
GÜNCEL BİLGİ: BAŞVURULAR BUGÜN(12.08.2021) SAAT 23:30' A KADAR UZATILMIŞTIR.
“Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik”, “Marmara Üniversitesi Çift Ana dal Programı Yönergesi” ve “Marmara Üniversitesi Yan dal Programı Yönergesi” kapsamında 2021 - 2022 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Yarıyılında açılacak Çift Ana Dal / Yan Dal Programları, kontenjanları, başvuru koşulları ve önemli tarihler aşağıda belirtilmiştir.
Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- 2021-2022 Güz Yarıyılı Çift Ana dal / Yan dal başvuruları 10.08.2021 Saat:10:00/ 12.08.2021 Saat: 17:00 tarihleri arasında online olarak (https://basvuru.marmara.edu.tr/) web adresinde yer alan Çift Ana Dal / Yan Dal Başvuruları başlığı üzerinden yapılacaktır.
- Sadece kontenjan tablosunda bulunan programlara başvuru alınacaktır.
- Başvuru sisteminde başvurunuzu yaparken tüm adımlarda (ÖSYM yerleştirme yılınız, puan türünüz vb.) bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol ediniz.
- Tüm soru ve sorunlarınız için http://destek.marmara.edu.tr/ adresinden Çift Ana Dal/ Yan dal başlığını seçerek talep oluşturabilirsiniz. Lütfen tek bir destek talebi açıp bekleyiniz. (Destek talebinize Kurumumuz tarafından geç dönülmesinden kaynaklanan mağduriyet oluşması durumunda Kurumumuz sorumludur.) Tekrar eden destek talepleri yoğunluk oluşturacağından çözümleme yapması daha uzun zaman almaktadır.
- Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri başvuru sistemi üzerinden alınacaktır.
Başvuru ve Kabul Koşulları:
Çift Ana Dal
- Öğrenci aynı anda birden fazla Çift Ana dal Programına kayıt yaptıramaz. Ancak öğrenci Çift Ana dala ek olarak bir Yan dal Programına kayıt yaptırabilir.
- Öğrenci Çift Ana dal Diploma Programına, Ana dal Lisans Diploma Programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında Ana dal Ön Lisans Programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir.
- Öğrencinin başvuru sırasında Ana dal Programındaki genel akademik başarı not ortalamasının 4,00 üzerinden;
Sosyal ve Beşerî Bilimler Temel Alanlarında 3,25
Fen ve Mühendislik Bilimleri Temel Alanlarında 3,25
Sağlık Bilimleri Temel Alanlarında 3,25
Farklı alanlara başvuru yapmak isteyen öğrencilerin GANO bilgisinin 3,50 olması gerekmektedir.
- Ana Dal Programında başarı sıralaması açısından en üst % 20 içinde yer alması gerekir. Eğer bu koşulu sağlayamıyor ise tercih edeceği programda giriş yılı itibari ile Marmara Üniversitesi Taban Puanı karşılamak zorunludur.
- Tıp, Diş, Eczacılık, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık ve Öğretmenlik gibi Programlara başvurularda öğrencinin ilgili yılda ki ÖSYM Kılavuzunda yer alan başarı sırası şartını sağlaması gerekmektedir.
- DGS girişli öğrenciler başarı sırası şartı arayan programlara başvuru yapamazlar.
Yan Dal
- Öğrencinin Yan Dal Programına başvurduğu yarıyıla kadar kayıtlı bulunduğu Programın öğretim Programında yer alan tüm derslerini almış ve başarıyla tamamlamış olması gerekir.
- Öğrenci Yan dal Diploma Programına, Ana dal Lisans Diploma Programında en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç ise dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında, beş yıllık programlarda yedinci yarıyılın başında, altı yıllık programlarda ise dokuzuncu yarıyılın başında Ana dal Ön Lisans Programında en erken ikinci yarıyılın başında, en geç ise üçüncü yarıyılın başında başvurabilir.
- Öğrencinin başvuru sırasında Ana dal Programındaki genel akademik başarı not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,75 olması gerekir.
YABANCI DİL VE ÖZEL YETENEK SINAV İŞLEMLERİ
Yabancı Dil Yeterlik Sınav tarihleri aşağıdaki gibi olup, sınava giriş işlemleriniz için başvuru sistemindeki e-posta ve telefon bilgilerinizin mutlaka güncel kalmasını sağlayınız.
Sınava girecek öğrencilerin başvuru sistemlerinde “Sınav Giriş Belgesi” olacak ve tarih, yer, saat bilgileri bu belgede görüntülenebilecektir.
Online olarak yapılacak olan sınavlarda sisteme giriş işlemleri için kullanıcı adı ve şifreniz tarafınıza SMS ve E-Posta ile bildirilecektir.
İngilizce Yeterlik Sınavı: 19 Ağustos 2021 Saat: 10:00 Online Moodle Sistemi Üzerinden Yapılacaktır.
Almanca Yeterlik Sınavı: 19 Ağustos 2021 Saat: 14:00 Online Moodle Sistemi Üzerinden Yapılacaktır.
Fransızca Yeterlik Sınavı: 19 Ağustos 2021 Saat: 14:00 Online Moodle Sistemi Üzerinden Yapılacaktır.
Arapça Yeterlik Sınavı: 19 Ağustos 2021 Saat: 11:00 İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Otomasyon sistemi üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır. Sınav, sisteme giriş ve kullanımı hakkında https://ilahiyat.marmara.edu.tr/ogrenci/arapca-hazirlik sayfasından ilan edilecektir.
- Çift Ana Dal / Yan Dal Programları Başvuru Süreç Takvimi İçin Tıklayınız.
- Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik için Tıklayınız.
- Marmara Üniversitesi Çift Ana Dal Programı Yönergesi İçin Tıklayınız.
- Marmara Üniversitesi Yan Dal Programı Yönergesi İçin Tıklayınız.
- Çift Ana Dal Başvurusu Başarı Sırası İsteyen Bölümler İçin Tıklayınız.
- Kontenjanlar ve Temel Alanlar İçin Tıklayınız.
- Başvuru için Tıklayınız. (10 Ağustos Saat 10:00’ da aktif olacaktır)