2021-2022 KURUMLARARASI / KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KAYIT İŞLEMLERİ

YERLEŞTİRME SONUÇLARINIZ BAŞVURU SİSTEMİNDE İLAN EDİLMİŞTİR.

KAYIT TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

KURUMLARARASI KAYIT İŞLEMLERİ

Asil kayıt hakkı kazanan öğrenciler için; Kayıt işlemleri Akademik takvimde ilan edilen tarihlerde Birimler tarafından alınacaktır. Kayıt için gerekli evraklar şahsen veya vekalet (noter onaylı) yoluyla elden teslim edilmelidir. Kayıt İçin Gerekli Evraklar

•Öğrenci Belgesi (Sınıf bilgisi tamamlanan yarıyıl/yıla ait olmalıdır.) (e-devlet çıktısı veya imza/onaylı belge zorunludur)

•YKS Sonuç Belgesi (Yerleştirme Puanlarının Dahil Olduğu) “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" olmayan belgeler kabul edilmez.

•YKS Yerleşme Sonuç Belgesi “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" olmayan belgeler kabul edilmez.

•Transkript (Not Döküm Belgesi) (e-devlet çıktısı veya imza/onaylı belge zorunludur)

•“Yatay geçişe engel olmadığına dair belge” (imza/onaylı belge zorunludur)

• Öğrencinin müfredat programını (Ders planı) gösteren belge

•Öğrencinin ayrıntılı Ders içeriği

•II. Öğretim Programlarından I. Öğretim Programlarına yatay geçiş başvurusunda %10 girmiş olma şartı ve belgesi gerekmektedir.

•Disiplin cezasının bulunmadığına dair belge (Onaylı-transkript üzerinde yazılı olarak da kabul edilebilir.) Yedek kayıt hakkı kazanan öğrenciler için; Kayıt işlemleri Akademik takvimde ilan edilen tarihlerde Birimler tarafından alınacaktır. Kayıt için gerekli evraklar şahsen veya vekalet (noter onaylı) yoluyla elden teslim edilmelidir. (İstenilen evraklar yukarıda belirtilmiştir.)

KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ

• Öğrencinin müfredat programını (Ders planı) gösteren belge