2021-2022 YTB ÖĞRENCİLERİ – TÜRKÇE SEVİYE BELİRLEME SINAVI DUYURUSU (2021-2022 YTB STUDENTS– TURKISH PLACEMENT EXAM ANNOUNCEMENT)

2021-2022 eğitim öğretim yılı YTB Türkiye Burslusu öğrencilerinin katılacağı Marmara TÖMER Seviye Belirleme Sınavı 30 Eylül 2021 tarihinde Marmara TÖMER tarafından yüz yüze olarak yapılacaktır.

Sınav Tarihi

: 30.09.2021

Sınav Saati

: Okuma-Dinleme-Yazma Sınavı: 09.00

Konuşma Sınavı: 13.30

Sınav Binası

: Marmara Üniversitesi, Göztepe Yerleşkesi, Atatürk Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Hikmet Savcı Binası (Handan Ertuğrul Kız Öğrenci Yurdu Karşısı)

Sınav Salonu

: DZ04 / DZ05 (D Blok, Zemin Kat)

• Sınava katılacak olan öğrencilerin en geç saat 08.30’da sınav salonunda hazır olması ve yanlarında öğrenci belgesi, pasaport, kalem ve silgi bulundurması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yurtiçi liselerden mezun olanlar ile eğitim dili Türkçe olan üniversitelerden mezun olanlar Türkçe öğreniminden muaftır.
  • Yurt dışındaki Türk liselerinden mezun olan öğrenciler Türkçe öğreniminden muaf değildir. Bu öğrencilerin Marmara TÖMER Seviye Belirleme Sınavına katılması gerekmektedir.
  • Suriye uyruklu olup açık öğretim lisesi mezunu olan öğrencilerin de Marmara TÖMER Seviye Belirleme Sınavına katılması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti devlet üniversiteleri ya da Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilen C1 düzeyi Türkçe yeterlilik sertifikasına sahip olan öğrenciler de Türkçe hazırlık eğitiminden muaf tutulacaktır.

Marmara TÖMER

tomer@marmara.edu.tr  (Bu eposta adresinden Türkçe yeterlik sınavı ve/veya Türkçe Hazırlık eğitimi hakkında bilgi alınabilir)

2021-2022 YTB STUDENTS– TURKISH PLACEMENT EXAM ANNOUNCEMENT

Marmara TÖMER Placement Exam, which YTB Turkey Scholarship students will attend in the 2021-2022 academic year, will be held face-to-face by Marmara TÖMER on September 30, 2021.

Exam Date

: 30.09.2021

Exam Hour

: Reading-Listening-Writing Exam Hour: 09.00

Speaking Exam Hour: 13.30

Exam Building

Exam Classroom

: DZ04 / DZ05 (D Blok, Zemin Kat)

• Students who will take the exam must be ready in the exam hall at 08.30 at the latest and have a student certificate, passport, pencil and eraser with them.
  • Those who graduated from domestic high schools affiliated to the Ministry of National Education of the Republic of Turkey and those who graduated from universities where the language of instruction is Turkish are exempt from learning Turkish.
  • Students graduating from Turkish high schools abroad are not exempt from learning Turkish. These students are required to attend the Marmara TÖMER Placement Exam.
  • Students who are Syrian nationals and graduated from open education high school must also take the Marmara TÖMER Placement Exam.
  • Students who have a C1 level Turkish proficiency certificate issued by the Republic of Turkey state universities or Yunus Emre Institute will also be exempted from Turkish preparatory education.

Marmara TOMER

tomer@marmara.edu.tr  (Information about Turkish proficiency exam and/or Turkish Preparatory education can be obtained from this e-mail address.)