2021 DGS-Ek Yerleştirme Kayıt Hakkında

  2021 – DGS_Ek yerleştirme işlemleri tamamlanmış olup DGS_Ek yerleştirmede E-Kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 02-03 Kasım 2021 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.
E-Kayıt uygulaması kullanamayan adayların 02-05 Kasım 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar  yerleştirildiği birimin (Fakülte / Yüksekokul) Öğrenci İşleri tarafından alınacaktır.

 

Kayıt için gerekli belgeler;

-Yerleştirme sonuç belgesi,

-Lise Diploması Aslı (Yok ise Kayıp Zayi Belgesi aslı),

-Önlisans Diploması Aslı veya Önlisans Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ,

-3 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bulunmalıdır),

-Liseyi yurt dışında bitirenler için ayrıca Milli Eğitim Bakanlığından (veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden) alınan diploma denklik belgesi,

-Askerlik durum belgesi. (Askerlik yaşı gelmiş öğrenciler askerlik durum belgesi getirecektir. Askerlik durum belgesi, e-devlet şifresiyle giriş yapılarak alınabilir.)

  • Adayların kayıt için bizzat kendilerinin başvurmaları gerekmektedir.
  • Noter vekâleti ile başvuru alınabilir.
  • Posta yoluyla kayıt yapılmaz.
  • Eksik belge ile kayıt yapılamaz.

 

İkinci öğretim programlarına veya İkinci Üniversite kapsamında katkı payı ödeyecek adayların katkı payı/öğrenim ücretlerini;

  • https://harc.marmara.edu.tr/ adresinden kredi kartları ile,
  • Halk Bankası ATM’ lerinden öğrenci numaraları ile,
  • Halk Bankası Elektronik Tahsilat işlemlerinden (İnternet Şube, Diyalog, Mobil Bankacılık) yatırabilirler.
  • Öğrencilerin ders seçimi yapabilmesi için bu ücreti yatırması gerekmektedir.

*Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

 

 

Daha önce alınan derslerin işlenmesi,

-Üniversitelerin herhangi bir programına bir süre devam ettikten sonra veya bu programdan mezun olduktan sonra üniversiteye giriş sınavına girerek üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler 10 Kasım 2021 Çarşamba gününe kadar muafiyet talebinde bulunmaları gerekmektedir.

-Belirtilen süreler içerisinde ders işlenmesi talebinde bulunmayan öğrencilerin daha sonraki talepleri kabul edilmez ve kaydoldukları birimin tüm eğitim-öğretimin müfredatından sorumlu olurlar.

-Daha önce alınmış ders/derslerin içerikleri (Muafiyet için gereklidir). Ders Muafiyet dilekçeleri ilgili Fakülte/Yüksekokula 10 KASIM 2021 gününe kadar verilmek zorundadır. Aksi durumda muafiyet yapılamaz.

-Transkript (Mezun olduğu üniversitesinden veya e-devlet üzerinden alınmış),

-Dilekçe

-Belirtilen tarihte kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez,

-Kayıt yaptırdıktan sonra kendi isteği ile kaydını sildiren adaylara katkı payı iadesi yapılmayacaktır.

-Eğitim Dili (İngilizce, Almanca, Fransızca) %30 veya Tamamen Yabancı Dil olan (Hazırlık Sınıfı) bölümler için Yeterlik sınav yapılacak olup sınav tarihleri ile ilgili duyuru için https://ydil.marmara.edu.tr/  adresini takip etmeleri gerekmektedir.

DGS-2021 Şartlı Kayıt Duyurusu

2021 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2021 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 11/08/2021 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

 

Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) Kullanıcı oluşturma   Videolu anlatım için TIKLAYINIZ

HIZLI ERİŞİM