2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ HAKKINDA

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri 13 Eylül 2022’ de başlayacak olup 02 Ekim 2022 tarihinde sona erecektir.

Ücret Ödemeleri Aşağıdaki Şekillerde Yapılabilecektir;

•  https://harc.marmara.edu.tr/ adresinden herhangi bir kredi kartı ile,
•  Halk Bankası ATM’ lerinden öğrenci numaraları ile,
•  Halk Bankası Elektronik Tahsilat işlemlerinden (İnternet Şube,Dialog,Mobil Bankacılık) yatırabilirler. Öğrencilerin ders seçimi yapabilmesi için bu ücreti yatırması gerekmektedir.
• Yalnızca Tezsiz ve Tezsiz Uzaktan Eğitim ücretleri 
https://harc.marmara.edu.tr/ adresinden Halk Bank Paraf özellikli kredi kartları ile taksitli olarak yapılabilmektedir.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR:
1- Kayıt işlemlerini yaptıktan sonra kendi isteği ile kayıt sildiren adayların yatırmış oldukları katkı payı/öğrenim ücretleri Cumhurbaşkanı Kararı gereğince iade edilmemektedir.
2- Bir Yükseköğretim programında kayıtlı iken Üniversitemize 2. Üniversite olarak kayıtlanan öğrencilerimizin tespitleri yapılacak olup, katkı payı ücretleri daha sonra yansıtılacaktır.
3- Öğrencilerin ders seçimi yapabilmeleri için (ücret ödemesi yapması gerekenler) yansıtılan katkı payı/öğrenim ücretini yatırması gerekmektedir.

4- YÖK tarafından Üniversitemize aktarılan öğrencilerimizin öğrenim ücretleri sistemlerine yüklenmiş olup ilerleyen sürelerde bursluluk statülerinin değişiminden kaynaklanan farkı ödemekle yükümlüdür.

5- YÖK tarafından Üniversitemize aktarılan öğrencilerimizin 2022-2023 öğrenim ücretleri Üniversitemiz Senato kararı gereği %25 artırımlı olarak yansıtılmıştır.

6- Geçmiş dönemlerde Eğitim-Öğretim hakkından yararlanmayan öğrencilerin Eğitim-Öğretimden yararlanmadığı döneme ait öğrenim ücretini ödemekle yükümlü değildir. Bağlı bulunduğunuz fakültenin öğrenci işlerine müracaat ederek geçmiş dönemde Eğitim-Öğretimden yararlanmadığınız dönemin katkı payı/Öğrenim ücretini sildirebilirsiniz.

7- Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payı/Öğrenim Ücreti  Cumhurbaşkanlığı Kararına göre belirlenmektedir

 

ÖNEMLİ: Katkı Payı/Öğrenim Ücret Ödemesi yapmakla yükümlü tüm öğrencilerimiz Bilgi Yönetim Sistemlerinden (BYS) ücret tutarlarını kontrol ederek ödeme yapmaları, herhangi bir soru/sorun halinde destek sistemlerinden Başlık “Harç İşlemleri” olacak şekilde destek açmalarını önemle rica ederiz.

HIZLI ERİŞİM