2022 DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) SONUCU ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT İŞLEMLERİ

DGS Kayıt Tarihleri:        08-12 Eylül 2022 (e-Devlet Üzerinden Elektronik Kayıt)

Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-Devlet üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını üzerinden 08-12 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

e-Kayıt uygulamasını kullanacak adayların kayıt işlemleri için önceden “Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzu” nu incelemeleri yararlı olacaktır. E-Kayıt işlemleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite e-kayıt Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

* e-Devlet üzerinden e-Kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, kayıt için herhangi bir belge teslimi yapmayacaklardır.

Üniversite E-Kayıt uygulamasından kayıt işlemini tamamlayamayan adaylar 9-14 Eylül 2022 tarihleri arasında yerleştikleri birime bizzat başvurarak kılavuzda belirtilen kayıt belgeleri ile birlikte bireysel kayıt olabileceklerdir. Kayıt işlemleriniz öncesi kayıt kılavuzunu incelemeniz yararlı olacaktır.

DGS Kayıt Kılavuzu için Tıklayınız.

DGS-2021 Şartlı Kayıt Duyurusu

2022 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2022-2023 Eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2022 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 03/08/2022 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.

Yerleşke Bilgileri İçin Tıklayınız.