2022 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilme İşlemleri (ÖSYM)

Yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen, hazırlık sınıfını iki yıl sonunda başarı ile tamamlayamadığı için ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemleri ÖSYM tarafından tamamlanmıştır.

ÖSYM duyurusu için tıklayınız.

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 9-21 Aralık 2022 tarihleri arasında yerleştirildikleri Fakülte/Meslek Yüksekokulu tarafından yapılacaktır.

Kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgi için kayıt kılavuzunu TIKLAYINIZ.

Kayıt için adayların;

• ÖSYM yerleştirme sonucunun internet çıktısı (Çıktıda kontrol kodu olmasına dikkat ediniz),
  • Adayın lise diplomasının aslı (Daha önceki Üniversitesinden kayıt sildirmiş olması gerekmektedir),
  • Nüfus Cüzdanı (arkalı-önlü) Fotokopisi,
  • 3 adet 4.5x6 cm boyutunda fotoğraf,
  • Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (e-Devletten alınabilir.)

Belirtilen kayıt belgeleri ile beraber kayıt tarihleri içinde yerleştirildikleri Fakülte/Meslek Yüksekokuluna  şahsen veya kanuni temsilcisi aracılığıyla bizzat gelerek kesin kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

Yerleşke Birim Krokisi için tıklayınız.

Birim İletişim Bilgileri için tıklayınız.

Birim Adres Bilgileri için tıklayınız.