2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Dönemi Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri Hakkında

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Ödemeleri 29 Ocak 2024 saat 13:00’da başlayacak olup 09 Şubat 2024 saat 23.59’da sona erecektir.

Ücret Ödemeleri Aşağıdaki Şekillerde Yapılabilecektir;
•  https://harc.marmara.edu.tr/ adresinden herhangi bir banka kartı/kredi kartı ile,
•  Halk Bankası ATM’ lerinden öğrenci numaraları ile,
•  Halk Bankası Elektronik Tahsilat işlemlerinden (İnternet Şube, Dialog, Mobil Bankacılık) yatırabilirler. Öğrencilerin ders seçimi yapabilmesi için bu ücreti yatırması gerekmektedir.
• Sadece Tezsiz (II. Eğitim ve Uzaktan) Eğitim ücretleri https://harc.marmara.edu.tr/ adresinden Halk Bank Paraf özellikli kredi kartları ile taksitli olarak yapılabilmektedir.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR:

1.Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Cumhurbaşkanlığı Kararına göre belirlenmektedir.

2. Öğrencilerin ders seçimi yapabilmeleri için (ücret ödemesi yapması gerekenler) yansıtılan katkı payı/öğrenim ücretini yatırması gerekmektedir.

3.Kayıt işlemlerini yaptıktan sonra kendi isteği ile kayıt sildiren adayların yatırmış oldukları katkı payı/öğrenim ücretleri Cumhurbaşkanı Kararı gereğince iade edilmemektedir.

4.Bir Yükseköğretim programında kayıtlı iken Üniversitemize 2. Üniversite olarak kayıtlanan öğrencilerimizin tespitleri yapılacak olup, katkı payı ücretleri daha sonra yansıtılacaktır.

5.Geçmiş dönemlerde Eğitim-Öğretim hakkımdan yararlanmayan öğrencilerin Eğitim-Öğretimden yararlanmadığı döneme ait öğrenim ücretini ödemekle yükümlü değildir. Bağlı bulunduğunuz Enstitü/ Fakülte/MYO öğrenci işlerine müracaat ederek geçmiş dönemde Eğitim-Öğretimden yararlanmadığınız dönemin katkı payı/Öğrenim ücretini sildirebilirsiniz.

6. Üniversitemizde kayıtlı olan tüm Yurt Dışı Kabul Kontenjanından Yararlanan Uluslararası öğrencilerin öğrenim ücretlerinde 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında TÜFE oranında artış yapılmıştır.

7. YÖK tarafından Üniversitemize aktarılan öğrencilerimizin öğrenim ücretleri sistemlerine yüklenmiş olup ilerleyen sürelerde bursluluk statülerinin değişiminden kaynaklanan farkı ödemekle yükümlüdür.

8. YÖK tarafından Üniversitemize aktarılan öğrencilerimizin 2023-2024 öğrenim ücretleri Üniversitemiz Senato kararı gereği %25 artırımlı olarak yansıtılmıştır.

9. YÖK tarafından Üniversitemize aktarılan öğrencilerimizden normal öğrenim süresinde mezun olamayan öğrenciler; (Lisans için sekiz yarıyılda (yaz okulu hariç), önlisans için dört yarıyılda (yaz okulu hariç),) mezun olamayıp sonraki dönemde on ikiden az kredi alan öğrenciler, Üniversiteye yerleştirildikleri yıla ait ÖSYM kılavuzunda belirtilen bursluluk sürelerinin sonuna kadar, ödemekle yükümlü bulundukları senelik ücret üzerinden hesaplanan kredi başına ödeme ve ilgili yarıyılda on iki veya daha çok kredi alanlar ise ödemekle yükümlü bulundukları dönem ücretinin tamamını ödeyeceklerdir. Kredisiz dersler bir kredilik ders olarak işlem görecektir. İlgili madde kapsamına giren öğrencilerimiz ders seçtiklerinde seçmiş oldukları dersin kredisi kadar sistemlerine ders ücreti yansıyacaktır.

ÖNEMLİ: Katkı Payı/Öğrenim Ücret Ödemesi yapmakla yükümlü tüm öğrencilerimiz Bilgi Yönetim Sistemlerinden (BYS) ücret tutarlarını kontrol ederek ödeme yapmaları, herhangi bir soru/sorun halinde DESTEK sistemlerinden Başlık “Harç İşlemleri” olacak şekilde destek açmalarını önemle rica ederiz.

HIZLI ERİŞİM