2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kurumlar Arası – Kurum İçi Yatay Geçiş Değerlendirme ve Kayıt işlemleri

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kurumlar arası – Kurum içi Yatay Geçiş Değerlendirme ve Kayıt işlemleri ile ilgili takvim aşağıdaki gibidir.

Değerlendirme -  Kayıt Takvimi

• Değerlendirme     : 26 Ağustos 2024- 12 Eylül 2024
  • Sonuçların İlanı    : 19 Eylül 2024
  • Asil Yerleşenler için Kesin Kayıt : 23 - 25 Eylül 2024

* Yedek İşlemleri ile ilgili ayrıca bir duyuru ilan edilecektir. Lütfen duyurularımızı takip ediniz.

Detaylı Takvim için tıklayınız.

Adaylar Başvuru Durumlarını https://basvuru.marmara.edu.tr/ web adresi üzerinden takip edebilirler.

Başvuru Değerlendirme Sonuçları 19 Eylül 2024 Perşembe saat 16:00’da başvuru sayfalarında ilan edilecektir.

Kayıt hakkı kazanan adaylar 23-25 Eylül 2024 tarihleri arasında Birim Öğrenci İşlerine bizzat gelerek kayıtlarını aşağıda belirtilen kayıt evraklarını teslim ederek tamamlayabilirler.

Kayıt İçin Gerekli Evraklar

• Öğrenci Belgesi*
  • Transkript*
  • ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi**
  • ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi**
  • Yatay Geçişe Engel Olmadığına Dair Belge (Kayıtlı olduğunuz Üniversiteden alacağınız e-İmza/Onaylı Belge zorunludur.) (Kurum içi yatay geçiş kayıtları için zorunlu değildir.)
  • Öğrencinin Müfredat Programını Gösteren Belge (Ders planı)
  • Öğrencinin Ayrıntılı Ders İçeriği
  • Disiplin Cezasının Bulunmadığına Dair Belge(Onaylı-Transkript üzerinde yazılı olarak da kabul edilebilir.)
  • II Öğretim Programlarından I. Öğretim Programlarına yatay geçiş başvurusunda %10 girmiş olma şartı ve belgesi gerekmektedir.

*(e-Devlet çıktısı kabul edilmektedir.)

** Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" olmayan belgeler kabul edilmez, güncel sonuç belgesi çıktısı alınız.