7417 Sayılı Kanun Kapsamında Kayıt İşlemleri

05 Temmuz 2022 Tarih ve 31887 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 7417 Sayılı Kanunun 35. Maddesi ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen Geçici 83'üncü madde hükümlerine göre af başvuruları Üniversitemizde 07 Kasım 2022 tarihine kadar online(çevrimiçi) olarak yapılmaktaydı.
Af başvurusu yapan ancak kayıt işlemlerini tamamlayamayan adayların en geç 7 Aralık 2022 tarihi mesai bitimine kadar şahsen veya kanuni temsilcisi aracılığıyla ilgili Enstitü/Fakülte/Yüksekokul/ Meslek Yüksekokuluna aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte bizzat gelerek kayıt işlemlerini tamamlamayabilirler.

Önlisans/Lisans Öğrencilerinden Kayıt İçin İstenen Belgeler:
•  Adli Sicil kayıt Belgesi (son 5 gün içinde alınmış)
•  Lise diploması aslı ve fotokopisi
•  ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi
•  Kimlik fotokopisi
•  2 adet vesikalık fotoğraf
•  Askerlik durum belgesi

Lisansüstü Programlara Kayıt İçin İstenen Belgeler:
•  Adli Sicil kayıt Belgesi (son 5 gün içinde alınmış)
• Yüksek lisans programına yerleşenlerden lisans diploma aslı ve fotokopisi- Doktora/Sanatta Yeterlik programına yerleşenlerden yüksek lisans diploma aslı ve fotokopisi
•  Yerleştiği yıldaki ALES sonuç belgesi
•  Yerleştiği yıldaki yabancı dil sınav sonuç belgesi
•  Kimlik fotokopisi
•  2 adet vesikalık fotoğraf
•  Askerlik durum belgesi

BYS KULLANICI OLUŞTURMA İŞLEMLERİ için tıklayınız.

Yerleşke Birim Krokisi için tıklayınız.

Birim İletişim Bilgileri için tıklayınız.

Birim Adres Bilgileri için tıklayınız.

7417 Sayılı Kanun YÖK Uygulama İlkeleri (21.09.2022 Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı) için tıklayınız.

7417 Sayılı Kanun’la Kabul Edilen Öğrenci Affı İle İlgili Üniversitemiz Genel Uygulama Esasları için tıklayınız.