7417 SAYILI KANUN KAPSAMINDA ÜNİVERSİTEMİZE AF KAYIT İŞLEMLERİ

7417 Sayılı Kanun Kapsamında Kayıt İşlemleri

2.jpg (45 KB)

Online başvuru yaparak başvurusu onaylanan ve kayıt hakkı elde eden adayların intibak işlemlerinin yapılabilmesi için en kısa süre içinde bağlı olduğu birime istenen evraklarla birlikte şahsen veya noter vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.

• Posta yoluyla kayıt yapılamaz.
  • Belirtilen tarihte kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

Yabancı Dilde Bir Önlisans, Lisans Programına Kayıtlanan Adayların Yabancı Dil Takvimi

1.jpg (45 KB)

Eğitim dili Yabancı dil olan programa (Lisans&Önlisans) 5 Eylül 2022 tarihine kadar kayıt işlemleri tamamlanan adaylar tabloda yer alan tarihlerde yabancı dil sınavına gireceklerdir.

Eğitim dili Yabancı dil olan programa (Lisans&Önlisans) 5 Eylül 2022 tarihinden sonra başvurusunu tamamlayan adaylar bir sonraki yabancı dil sınavına gireceklerdir. Yapılacak olan bir sonraki yabancı dil sınavı web sayfamızda ilan edilecektir.

Yabancı dil sınavına girecek aday listesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında ilan edilecektir.

BYS deki e posta ve cep telefon numaralarının güncel olmasını önemle rica ederiz.

Önlisans/Lisans Öğrencilerinden Kayıt İçin İstenen Belgeler:

• Adli Sicil kayıt Belgesi (son 5 gün içinde alınmış)
  • Lise diploması aslı ve fotokopisi
  • Ösym Yerleştirme Sonuç Belgesi
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Askerlik durum belgesi

Lisansüstü Programlara Kayıt İçin İstenen Belgeler:

• Adli Sicil kayıt Belgesi (son 5 gün içinde alınmış)
  • Yüksek lisans programına yerleşenlerden lisans diploma aslı ve fotokopisi- Doktora/Sanatta Yeterlik programına yerleşenlerden yüksek lisans diploma aslı ve fotokopisi
  • Yerleştiği yıldaki ALES sonuç belgesi
  • Yerleştiği yıldaki yabancı dil sınav sonuç belgesi
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Askerlik durum belgesi

BYS KULLANICI OLUŞTURMA İŞLEMLERİ

Yerleşke birim krokisi:   https://www.marmara.edu.tr/kampus-haritasi

Birim iletişim bilgileri için tıklayınız.

Birim adres bilgileri için tıklayınız.

7417 Sayılı Kanun YÖK Uygulama İlkeleri için tıklayınız.

7417 Sayılı Kanunla Kabul Edilen Öğrenci Affı İle İlgili Üniversitemiz Genel Uygulama Esasları için tıklayınız.