FAALİYET İZNİ SONLANDIRILAN VE ÜNİVERSİTEMİZE AKTARILAN ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENİM ÜCRETLERİ HAKKINDA

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 30.06.2020 tarihli toplantısında alınan karar 4-2547 Sayılı Kanunun Ek 11 inci maddesinde yer alan; “ Öğrenciler , bursluluk durumları gözetilmek şartıyla eğitim-öğretim ücretlerini garantör üniversiteye ödemeye devam eder.” hükmü uyarınca faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunun kayıtlı öğrencilerinin, her türlü eğitim öğretim ücretlerini, eğitime devam edecekleri Marmara Üniversitesine ödemeye devam etmelerine; eğitim öğretim ücretlerinin artırılıp artırılmaması hususunun Marmara Üniversitesi tarafından belirlenmesine, yıllık artış yapılacağında ilgili yılın TÜFE oranını geçmeyecek şekilde artış yapılmasına; denilmektedir.

İlgili öğrencilerin bursluluk durumları ve statüleri güncellenmiş olup Bilgi Yönetim Sistemleri (BYS) harç bilgilerine yansıtılmıştır.

Kardeş bursu alan Türk Uyruklu öğrenciler var ise E-Devlet sistemi üzerinden Vukuatlı  Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama alanından (Nüfus Kayıt Örneği Tipi) aile seçeneği seçerek belgelerini almaları gerekmekte olup Yabancı Uyruklu Öğrenciler ise Pasaport ve doğum belgesi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ana dal programından mezun olmuş fakat çift ana dal ve yan dal programına devam eden öğrencilerin öğrenim ücretleri ilerleyen günlerde sistemlerine yansıtılacaktır.

Öğrenim Ücreti ile ilgili sorun var ise destek.marmara.edu.tr adresinden destek talebinde bulunması gerekmektedir.