TEV Yurtdışı Yüksek Lisans ve Doktora Bursları Dijital Tanıtım Semineri ve Burs Başvuruları

TEV Yurtdışı Yüksek Lisans ve Doktora Bursları Dijital Tanıtım Semineri 17 ARALIK 2020 tarihinde saat 16.00'da ZOOM Platformu üzerinden yapılacaktır.

Katılım için: https://zoom.us/j/97896507124?pwd=anI4ZjZIelREOHExSXlUbVVzby9tZz09

Türk Eğitim Vakfı, bünyesinde verilecek bursların başvuruları başlamıştır.

Devam Eden Burs Programları;
  • TEV, ABD ve Batı Avrupa Bursları
  • TEV - DAAD Almanya Bursları
  • TEV - Fransa Büyükelçiliği Fransa Bursları
  • TEV - Garring Vakfı Danimarka Bursları
  • TEV - IE Business School Madrid, İspanya Bursları
  • TEV - Japonya Bursları (IUJ)
  • TEV - Dr. Orhan Birman Tıp Bursları
  • TEV - SINGA, Singapur'da Karşılıksız Doktora Bursları
  • TEV - FIAT İtalya Bursları,
  • TEV Lipodistrofi Araştırma ve Eğitim Bursu
TEV "Yurt Dışı Burs Yönetmeliği" uyarınca, her yıl Ağustos-Eylül aylarında bütçe imkanlarını ve üstün nitelikli insan gücü gereksinimini göz önünde tutarak burs verilecek alanları ve burs sayısını belirler. İş birliği yaptığı kurumlarla burs verilecek alanlar ve burs kontenjanları ayrıca belirler.

TEV yurt dışı yüksek lisans burslarının ilanı her yıl Ekim ayı başında çeşitli yollardan duyurulmaya başlar. Ayrıca, ilgili fakültelere bildirilir ve üniversitelerde seminerler verilerek adaylara duyurulur. Üniversitelerde tanıtım seminerleri düzenlenir. Burslarımız ilan edildikten sonra adaylar, burs verilecek üniversitelerin güncel listesini TEV'den veya müşterek burs verilen kurumlardan temin edilebilir. Adayların başvuru süresi içinde kabullerini TEV' e vermesi gerekmez. Ancak adaylar başvuruya başladıkları tarihten itibaren yurt dışındaki üniversitelerle temasa geçerek açıklama yazılarımızda verilen süre içinde kabullerini alıp TEV'e vermek zorundadır.

Bilgi ve başvuru için tıklayınız.