YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI HAKKINDA (YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFLARI İÇİN)

Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı olan programlarımıza yerleşenlerden e-kayıt ya da bireysel olarak kesin kayıt işlemi tamamlamış olanlar yabancı dil yeterlilik sınavına (MÜYYES) alınacaklardır. Yeterlilik sınav başarı durumu 60 ve üzeri puan alanlar hazırlık eğitiminden muaf kabul edilecek ve yerleştikleri programda 1. Sınıftan eğitime başlayacaklardır.

Tamamen (%100) ya da kısmen (%30) yabancı dilde öğrenim yapan diploma programlarını kazanan öğrenciler “yeterlilik” sınavından 59 ve aşağı puan alanlar hazırlık sınıflarına yerleştirileceklerdir. Sınava girmeyen öğrencilerin yabancı dil bilgisi olmadığı kabul edilecek ve en düşük seviyeden hazırlık sınıflarına yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

İsteğe bağlı hazırlık seçimi yapan öğrencilerimiz Yeterlilik sınavlarına girmeyecek olup, değerlendirmeleri ydil.marmara.edu.tr adresinde ilan edilecektir.

Yabancı Dil Yeterlilik Sınav Tarihleri:

Fransızca Yeterlilik Sınavı: 28 Eylül Saat 10:00’ da

Almanca Yeterlilik Sınavı: 29 Eylül Saat 10:00,

İnglizce Yeterlilik Sınavı : 30 Eylül Saat 10:00,

online https://moodle.ydil.marmara.edu.tr/login/index.php üzerinden yapılacak olup, Marmara Üniversitesi Moodle Hesabı Kullanıcı Adınız ve şifreniz hakkında ayrıntılı bilgi ydil.marmara.edu.tr adresinde ilan edilecektir.