Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olanların Türkçe Programlara Geçiş İşlemleri

Öğretim dili tamamen veya kısmen (%30) yabancı dil olan programların zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler;

Öğretim dili tamamen veya kısmen (%30) yabancı dil olan programların zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler;

Kayıtlı oldukları Fakülte/Yüksekokul bünyesinde veya Marmara Üniversitesi içerisindeki birimlerde aynı isimde eğitim dili Türkçe olan bölüm/programa kayıtlanmak isteyenlerin 05-06-07 Eylül 2017 tarihlerinde mesai bitimine kadar Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 'kayıt işleri birimine’ başvurmaları gerekmektedir.
2 Yıl hazırlık sınıfında okuyarak başarısız olan öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.

Herhangi bir belge gerekmemektedir. Şahsen başvurulması ve bu esnada kimlik kartı bulundurulması gerekmektedir.

Başkanlığımıza başvurarak uygun programa geçmek için dilekçe veren öğrencilerin durumları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uygulama esaslarında belirtilen koşullara göre değerlendirilecek ve ders ekleme-çıkarma süresince birim tarafından alınacak Yönetim Kurulu Kararı ile sonuçlandırılacaktır.
Üniversitemizde öğrencinin kayıtlı olduğu bölüm/programın Türkçe eğitimi olmaması durumunda ilgili öğrencilerin ÖSYM tarafından yerleştirilmesi gerekmektedir. Bu durumda olan öğrencilerin başvuruları ÖSYM tarafından alınacaktır. Bunun için ÖSYM web sayfasındaki duyurularından takip edilmesi gerekmektedir.

Detaylar; İlgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı yazısı için tıklayınız.