Zorunlu Yabancı Dil Hazırlıkta 2. Yıl Sonu Başarısız Olanların Türkçe Programlara Geçiş İşlemleri (Marmara Üniversitesi Kurum İçi Yerleştirme)

Başvuru tarihleri        : 26 Ağustos 2022- 16 Eylül 2022

Başvuru şekli             : Online (dilekçe doldurularak e-posta ile)

Üniversitemizde öğretim dili tamamen veya kısmen (%30) yabancı dil olan programların zorunlu hazırlık sınıfını, ikinci yılın sonunda başarı ile tamamlayamayan öğrenciler, kayıtlı oldukları program ile aynı isimdeki, öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt olmak için başvuruda bulunabilirler.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Türkçe programa geçiş için başvuru yapacak öğrencilerin 26 Ağustos – 15 Eylül 2022 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde BAŞVURU DİLEKÇE FORMUNU doldurarak ogrenci.yenikayit@marmara.edu.tr  adresine iletmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU DİLEKÇE FORMUNU İÇİN TIKLAYINIZ.

Başkanlığımıza başvurarak uygun programa geçmek için dilekçe veren öğrencilerin durumları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uygulama esaslarında belirtilen koşullara göre değerlendirilecektir. Öğrencinin başvurusu birimi tarafından değerlendirilerek birim Yönetim Kurul Kararı ile sonuçlandırılacaktır.

• Değerlendirme sonuçları, birim tarafından başvuruda bulunan öğrenciye iletilecektir.
  • Başarısızlık dışında, devamsızlık vb. nedenlerle ilişiği kesilen öğrenciler başvuru yapamaz
  • Özel yetenek sınavı ile kayıt yaptıran öğrenciler başvuru yapamaz.
  • Yurtdışı kabul kontenjanları çerçevesinde yerleşen öğrenciler başvuru yapamaz.

Üniversitemizde öğrencinin kayıtlı olduğu bölüm/programın Türkçe eğitiminin olmaması durumunda ilgili öğrencilerin ÖSYM tarafından yerleştirilmesi gerekmektedir. Bu durumda olan öğrenciler başvurularını bireysel olarak ÖSYM’ye yapacaklardır. Detaylar için ÖSYM’nin web sayfasındaki duyurularını takip edebilirsiniz.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YABANCI DİL ÖĞRETİMİ VE YABANCI DİLLE ÖĞRETİM YAPILMASINDA UYULACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK