Lisansüstü Öğrenim
Lisansüstü başvuruları bir eğitim-öğretim yılında, Güz ve Bahar olmak üzere iki kez yapılmaktadır, ilgili tarihler “takvim.marmara.edu.tr” adresinde verilmektedir.
Üniversitemiz lisansüstü programlarına başvuru kılavuzu Üniversitemiz web sayfasında (www.marmara.edu.tr) ilan edilmektedir. Başvurular başvuru sistemi üzerinden çevrimiçi (online) olarak alınmaktadır.
Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuracak adayların özel bir karar alınmadıkça başvuru sırasında mezun olması zorunludur. İlgili mezuniyetlerin Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinde kayıtlı olması gerekmektedir.
Başvurularda, e-Devlet üzerinden alınan ve doğrulama kodu bulunan belgeler kabul edilmekte olup; ayrıca istenen diğer belgeler için ilgili Enstitünün web sayfası kontrol edilmelidir.
Tezsiz yüksek lisans programlarında ALES’e girmiş olma şartı aranmaz.
Programa başvuru için gereken ön koşullar, başvuru tarihlerinden 15 gün önce ilgili Enstitünün internet sayfasında ilan edilmektedir.
Her dönem ilgili Enstitüler tarafından kendi web sayfalarında ilan edilmektedir.
Tezli Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlik program sürelerini aşan öğrenciler, Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen katkı payı/öğrenim ücretini ödemekle yükümlüdür.
Bir Yükseköğretim programına kayıtlı iken tekrar girdiği sınav sonucuna göre başka bir Yükseköğretim Kurumuna yerleşen öğrenciler, kayıt yaptıracakları Yükseköğretim programına ait katkı payı/öğrenim ücretine tabi olur.
Kayıt işlemleri takvimde belirtilen tarihler arasında yabancı uyruklu adaylar hariç başvuru sisteminden online olarak yapılmaktadır. Yabancı uyruklu adaylar ise; kayıt tarihleri içerisinde yerleştirme sonuç ekranında yer alan “Yerleştirme Sonuç Belgesi” ve istenen belgelerle birlikte ilgili enstitüye şahsen giderek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
Noter vekaleti ile kayıt yapılmaz.